Slumromantikeren Emil Kruse viste sig som popstjerne på Roskilde Festival

Slumromantikeren Emil Kruse viste sig som popstjerne på Roskilde Festival
Emil Kruse på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Soundvenue)

Det var en veloplagt Emil Kruse, der med selvtillid, hurtigbriller og farvestrålende orange jakke indtog Countdown-scenen, men vi skulle ikke mange numre ind i sættet, før selvtilliden slog sprækker og et benovet »det er for sindssygt, det her!« slap ud til de mange fremmødte.

Siden 2012, hvor han også spillede i de indledende dage som del af hiphopduoen Sleng, har Vangede-rapperen skiftet Aesthetic-aliasset og grimerappen ud for at vedkende sig en funky blanding af pop og hiphop. Det virkede som et oplagt match for eftermiddagsfesten, der blev sparket i gang med det nye nummer ‘Helt fint’ og ‘Hva det er’ fra Kruses første ep i eget navn. Med et velspillende backingband bestående af blandt andet den allestedsnærværende trommeslager Felix Ewert fik sangene tilføjet ekstra liv med rytmisk synkoperede lækkerier og funky synthbas.

Kruse har et solidt greb om sin sangskrivning, og tekstuniversets behandling af drømme, drukture og kærlighedskvaler er både fintfølende og melankolsk. »Sammen med mine venner op til toppen, for min flok den er på / med Coltrane I mine ører, jeg forholder mig blå«, lød det i det ældre nummer ‘Under huden på mig’, og selv om den blå tone hænger over hele materialet, stod det tydeligst i ‘Hver gang du er nær’, før Kruse slog sig løs som ren popambassadør i den funky ‘Hørt fra dig’ og den helt discoprægede afslutter ‘Hvorhen’.

I eftermiddagssolen viste dansk hiphops slumromantiker sig ikke bare som en dygtig rapper, men som en popstjerne i egen ret.

Læs også: Roskilde Festival: Fem koncertanbefalinger til mandag

Emil Kruse. Koncert. Roskilde Festival, Countdown.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af