Officielt: DR lukker tre radiokanaler og omstrukturerer tv-fladen

Officielt: DR lukker tre radiokanaler og omstrukturerer tv-fladen
Nelson Can til P6 Beat Rocker Koncerthuset i januar. (Foto: Sophus Wolf/Soundvenue)

Så er det officielt: DR lukker de tre radiokanaler P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz. På tv-fronten bliver DR2 og DR K slået sammen til en kanal, mens DR3 og DR Ultra i fremtiden udelukkende kan ses online. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Både medieforliget og public service-kontrakten er nu på plads, og derfor har Danmarks Radio annonceret deres plan for de besparelser, som i rene tal dækker over 773 millioner kroner over de næste fem år.

Nyhederne slap i går ud via blandt andet en artikel i Politiken, som erfarede planen via kilder, men nu er spareplanen altså officiel sammen med diverse specificeringer.

Det betyder, at lukningen af ovennævnte tre radiokanaler samt omstruktureringen af tv-indholdet kommer til at finde sted i 2020. Herefter vil DR have fem radiokanaler tilbage: P1, P2, P3, P4 og P5.

Ifølge pressemeddelelsen skal DR K og DR2 »samles under et nyt DR2 med fokus på både samfund og kultur«.

Spareplanen kommer i sær til at gå ud over områderne sport, underholdning, livsstil og udenlandsk fiktion, som ifølge DR bliver »markant beskåret«. DR vil styrke den regionale dækning, mens »DR’s tv-drama, indhold til små børn, dokumentar samt kor og orkestre går fri af besparelser«,

DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, har tirsdag morgen præsenteret planen for medarbejderne i DR Byen.

»Vi kører ikke en grønthøster jævnt hen over hele DR, men foretager klare prioriteringer for at kunne satse på de områder, hvor vi kan noget helt særligt. Dem skal vi fastholde og udvikle. Samtidig skal vi være helt åbne om, at konsekvensen er, at der er noget, vi nedprioriterer. Vi skal være modige, ambitiøse og ikke mindst stå ved de valg, vi nu træffer. For samlet set kommer en mindre økonomi, skarpe indholdsmæssige prioriteringer og vores sats på det digitale til at betyde, at DR’s indhold både vil blive brugt mindre og af færre danskere«, siger Maria Rørbye Rønn.

Spareplanen indebærer også, at der nedlægges ca. 375-400 stillinger.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af