Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Thom Yorke, Julia Holter og London-hiphop

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Thom Yorke, Julia Holter og London-hiphop
AJ Tracey.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Thom Yorke ‘Suspirium’

Det er et nervepirrende nummer, Thom Yorke her debuterer med som filmkomponist. De repetitive klaverfigurer kravler listende ind under huden på én, mens Yorke skrøbeligt erklærer, at »all is well as long as we keep spinning«. I efterfølgende strofe danser en fløjte ind og giver luft til det klaustrofobiske nummer. Men det er ingenlunde nogen betryggende luft, der fylder sangen. Den er klam og uhyggelig. Den er helt perfekt.


2. Joey Purp ‘Elastic’

Bouncy house-rap uden så mange mellemregninger. Joey Purp går hårdt på ‘Elastic’. Og så alligevel ikke. Beatet er opslugende hårdt, men Purp selv lader sig på intet tidspunkt diktere og læner sig i stedet tilbage og lader rimene flyde nonchalant afsted. Selv på åbningslinjerne »You remind me of butterfly doors / waist tight with a body like oh / hit you with the dougie, fresh pose«, lyder Chicago-rapperen ugidelig på den fede måde.

Hør sangen via Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Julia Holter ‘I Shall Love 2’

Julia Holter finder på ‘I Shall Love 2’ en ret forførende mørkhed frem. I flere passager giver den opbyggelige komposition og Holters snakkende levering associationer til to prominente herrer ved navn Bowie og Reed. Og mod enden, når koret kommer ind og stemmer i med Holter på mantraet »I shall love«, og alt støjer og støjer heftigere og heftigere, og sangen sendes tættere mod klippekanten, føles Bowie/Reed blot endnu mere beslægtede. En fantastisk sang, simpelthen, fra Holters kommende album ‘Aviary’ (26. oktober).


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Skylar Spence ‘Cry Wolf’

En meget humørfyldt sang, hvis lydside står kontrastfuld til det lyriske emne; det at finde sig selv alene i sin seng weekend efter weekend. Og ikke på den aseksuelle facon, men på den depressive, (mentalt) indelukkede facon. Skylar Spencer synger pivåbent om at bryde ud af sin egen ensomhed, søge og omfavne hjælpen. Sangen er ingen videre åbenbaring, men budskabet er aldeles fint.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Parcels ‘Lightenup’

Der er fuldt fredagssmæk på australske Parcels seneste single ‘Lightenup’. Det er groovy, det er frækt, det er disko, det går lige i underlivet. Umuligt at sidde stille til. Og dæleme om vi ikke også bliver serveret en portion fløjte i denne sang også. Der er gået inflation i fløjten, må vi nok sige. Men det er helt i orden, for fløjte holder hele dagen lang.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Silk City feat. Dua Lipa ‘Electricity’

Det er lige ud af landevejen på Mark Ronson og Diplos nye Silk City-single ‘Electricity’, der har Dua Lipa med ombord. Nogle akkorder på klaveret lunter stille nummeret i gang sammen med Lipas Aguilera-lignende fraseringer, inden et par tromme-snares og en bas varsler det uundgåelige temposkifte. Og tre, to, en: Nummeret går i retro-dancemode. Uden at blive voldsomt. Blot lidt ekstra bas og en god gang baggrundsraslen.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Varnrable ‘On / Off’

‘On / Off’ har en nærmest hypnotiserende effekt – både i kraft af synthesizeren, der flyder hen over konstante taktslag, og så vokalen, der gentagende svæver rundt om ordene »on, off«. Varnable består af den norske sangerinde Camilly Myhre, og ‘On / Off’ er hendes første udgivelse under pladeselskabet Escho. Hun står også selv bag videoen, som i sin skramlethed skriger VHS, men som i sit udtryk og fragmenterede spilleform passer sangens mystiske univers klædeligt.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Octavian ‘Revenge’

Den unge Sydlondon-rapper Octavian slipper på mandag sit 14-track-lange mixtape ‘Spaceman’. Efter han sidste år udgav ‘Party Here’ online, og Drake pludseligt delte lyrics og videoer på Instagram, hvor han synger med på ‘Party Here’, er det gået stærkt for Octavian. Men den franskfødte herre med borgernavnet Oliver Godji virker ikke til at være tynget af hypen. Snarere virker han til at absorbere den sundt. ‘Revenge’, hans seneste single, forsøger da heller ikke at dæmpe gemytterne med sin truende lyrik og dryppende beats.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Spencer ‘Want U Back’

»I still want you back, I still need you back«, synger Spencer længselsfuldt, jeg ved ikke hvor mange. Det er svært at tage fejl af budskabet, i hvert fald, på den varme, langsomme r’n’b-skæring, hvor croonende korstykker indimellem skruer eksta op for patosblusset. New York-baserede Spencer har en ep på vej – men hvornår er stadig ukendt.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. AJ Tracey ‘Lo(v/s)er)’

Endnu en London-fyr, som især har sat sig på landkortet med sommerbangeren ‘Butterflies’. På ‘Lo(v/s)er’ er beatet mere grimey og trap-præget, og AJ Tracey er utvetydigt tosset med en eller anden cubansk kvinde: »Chillin’ in Cuba, me and a diva / she got that water, she know I need her«. Og så er der egentlig ikke så meget mere. Det flyder friskt og fornemt, mens Tracey praler i øst og vest.

Læs også: Her er syv helt album, du skal høre i dag – bl.a. Paul McCartney, Pede og Joey Purp

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af