Thom Yorke om arbejdet med musikken til ‘Suspiria’: »Som at lave trylleformularer«

Thom Yorke om arbejdet med musikken til ‘Suspiria’: »Som at lave trylleformularer«
Thom Yorke på NorthSide i år. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)

Luca Guadagninos remake af ‘Suspiria’, der i weekenden havde premiere på Venedig Film Festival, har i løbet af året nydt bred omtale – fra hovedrolleindehaveren, som måtte gå til terapi efter hårde optagedage til en grædende Quentin Tarantino. Også filmens lydside er af speciel karakter. Det er nemlig ingen ringere end Thom Yorke, som debuterer som filmkomponist.

Til et arrangement under festivalen i Venedig fortæller Radiohead-frontmanden om arbejdet med soundtracket til ‘Suspiria’, hvor han blandt andet forklarer, hvordan den originale films lydside, som han ellers kalder »legendarisk«, ikke som sådan var relevant at hente inspiration fra til den nye. Udover et bestemt virkemiddel, Yorke bed mærke i:

»Jeg fandt det interessant, hvordan de brugte gentagelser af musikmotiver igen og igen igen. En del af ens hjerne siger: ‘Please, jeg vil ikke høre det her mere’«, siger Yorke ifølge The Hollywood Reporter, og fortsætter:

»Der er noget ved gentagelser i musik, der kan hypnotisere. Jeg blev (i studiet, red.) ved med at tænke, at det er som at lave trylleformularer«.

Som førstegangsfilmkomponist har det af gode grunde været uvant terræn for Yorke. Selv mener han, at det har været anderledes frit, end når han har arbejdet med sange:

»Det var en form for frihed, som jeg ikke har oplevet før. Jeg har ikke arbejdet, som når jeg komponerer sange. Jeg har bare eksperimenteret«.

På Twitter har Yorke delt en lydbid fra sin ‘Suspiria’-score, som du kan høre her:

‘Suspiria’ får premiere i USA den 2. november. Den danske premieredato er stadig uvis.

Læs også: Tilda Swinton er hjemsøgende uhyggelig i ny trailer til Luca Guadagninos hypede horrorfilm.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af