Haven Festival lukker i sin nuværende form

Haven Festival lukker i sin nuværende form
Arcade Fire på Haven. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Haven bliver lukket ned i sin nuværende form. Festivalen skal »gentænkes« og vil i fremtiden figurere i et nyt format, som endnu ikke er på plads.

Det skriver Down the Drain Group, som arrangerer Haven Festival, i en pressemeddelelse.

Haven Festival har de seneste to år præsenteret musik, øl, mad og kunst over to dage på Refshaleøen, og ifølge arrangørerne er det selve lokationen, som volder problemer.

Gentænkningen af festivalen »sker på baggrund af, at Refshaleøen, hvor festivalpladsen ligger, er så meget under forandring, at arrangørerne ikke ser andre holdbare muligheder end at trække en streg i sandet for at gentænke festivalens form«, lyder det i pressemeddelelsen.

Haven Festival som koncept består altså, men selve formen for arrangementet er i øjeblikket uklart. Arrangørerne håber på at præsentere de første tiltag i 2019.

»Vores mål er altid at levere den bedst mulige festivaloplevelse. Byudviklingen på området med etableringen af nye studieboliger i containere og ankomst af madmarkedet Reffen har gjort, at vores oprindelige festivalområde er blevet begrænset til halvdelen af det område, vi præsenterede i festivalens første år. Det har naturligt skabt udfordringer i at skabe festivalen i den ønskede form. Ydermere har en kommunal begrænsning af vores tilladelse gjort, at vi har været nødsaget til at stoppe festivalen ved midnatstid, hvor vi i festivalens første år måtte holde åbent til 02:30. Det var en ændring, der har begrænset os i at tiltrække den ønskede mængde internationale hovednavne, og dermed skabe det rette musikprogram for vort publikum«, udtaler John Fogde fra Down the Drain Group i pressemeddelelsen.

Haven havde premiere i 2017 med 20.000 gæster, hvor der undervejs og efterfølgende var mange klager over lange køer til toiletter, barer og madsteder. I 2018 skruede festivalen ned for deltagerantallet.

Det første år var The National, Beach House og Bon Iver hovednavne, mens Arcade Fire og Kraftwerk var øverst på 2018-plakaten.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af