Kom med, når Suspekt fortæller hele historien bag klassikeren ‘Ingen slukker the stars’ – live i INPUT-rummet

Kom med, når Suspekt fortæller hele historien bag klassikeren ‘Ingen slukker the stars’ – live i INPUT-rummet
Suspekt.

For 15 år siden ændrede Suspekt det hele med albummet ‘Ingen slukker the stars’. I stedet for de ekvilibristiske ordgøglerier, der var populære i dansk rap dengang, fik vi kontante knytnæve-rim fra Albertslund, der bad dig bælle øl, sutte pik eller fucke af. I vilkårlig rækkefølge.

Det var, som om Suspekt fyrede en tom glasflaske lige ind i ansigtet på danskrap-hyggen. De gjorde hiphop beskidt herhjemme. Men det var mere end det.

For Suspekt gjorde det på deres helt egen diabolske måde – fra Orgi-E’s kompromisløst kontante flow og Bai-D’s snerrende stemme til Rune Rasks uforlignelige beats. De var beskidte, men de var også bare helt exceptionelt gode rappere og producere, der bragte en ny lyd til Danmark.

Resultatet var et album, der tog dansk hiphop alvorligt på en måde, som det ikke var set før. Det var lyden af nogle stemmer fra Vestegnen, der bestemte sig for at råbe så højt, at selv det fine selskab flere postnumre væk ikke kunne undgå at høre dem.

Nu kan du få hele historien om ‘Ingen slukker the stars’ fortalt af Suspekt selv, når Orgi-E, Bai-D og Rune Rask i en ‘oral history’ beretter om, hvordan albummet blev til dengang i tiden omkring 2003. Det sker, når Albertslund-trioen kommer forbi INPUT-rummet – der præsenteres af Soundvenue og NESCAFÉ Azera – fredag den 30. november klokken 20.00. Soundvenues Kristian Karl, der også er vært på hiphop-podcasten Standard, modererer snakken.

Find ud af, hvordan sangene opstod i det legendariske Tabu-studie på Gammel Kongevej, få røverhistorierne fra turnélivet, og hør, hvordan tre drenge fra Vestegnen begyndte deres vej mod folkeejestatus.

Se det fulde INPUT-program HER og tilmeld dig på Facebook HER.

Oral History: Suspekt fortæller historien om ‘Ingen slukker the stars’
Fredag den 30. november
INPUT – Skydebanegade 1 kl. 20 (rummet er åbent fra kl. 15)
Fri entré

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af