Se traileren til Netflix-dokumentar om den katastrofale Fyre Festival

Historien om Fyre Festival, der nu bliver dokumenteret af Netflix, var den perfekte cocktail af hybris, skadefryd og, æh, Ja Rule.

Sidstnævnte rapper og hans forretningspartner Billy McFarland havde nemlig opfundet festivalen, der skulle samle alle de rige, smukke og Instagram-berømte på en ø (Pablo Escobars gamle ø!) i Bahamas. Det skulle være mondænt, Insta-venligt, og det hele blev promoveret af influencers som Bella Hadid, Kendall Jenner og Emily Ratajkowski.

Realiteten var dog en helt anden. Festivalen var ét stort kaos, der – ifølge overskrifterne – mindede mere om overlevelsesromanen ‘Fluernes Herre’ end om det luksus-Coachella, det blev promoveret som. Fyre endte med at blive aflyst, arrangørerne er under FBI-undersøgelse, og McFarland er blevet fængslet.

Og nu kan du altså glæde dig til at genopleve hele den her saftige katastrofehistorie  i en ny dokumentar.

Den første trailer til Netflix’ ‘Fyre: The Greatest Party That Never Happened’ viser allerede nogle af de groteske scener, der fandt sted. Kontrasten mellem de hyper-stiliserede billeder fra traileren samt de mange Instagram posts og virkelighedens Fyre, der mest af alt lignede en flygtningelejr, er slående.

Festivalgængerne endte med at være strandet i et kaos, der manglede selv de mest nødvendige faciliteter, og samtidig flød internettet over med hån og skadefryd. For dem, der var blevet narret, var jo netop de rige, forkælede og (mente internettet) tåbelige folk, der ville betale store penge for at være med i sådan et poser-event.

På den måde er Fyre Festival allerede blevet et symbol på Instagram-kulturens selviscenesættelse og dens prioritering af overflade over virkelighed, og når man ser traileren, er det ret nemt at se hvorfor.

Læs også: Seth Rogen og The Lonely Island anklager den katastrofale Fyre Festival for at have stjålet idé til ny film

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af