Roskilde Festival: Den svenske rapper Silvana Imam åbner Orange Scene med vanvittig gæsteliste

Åbningskoncerten på Orange Scene er altid noget specielt, og i år bliver ingen undtagelse. Men hvor det som oftest er danske kunstnere, der får lov til at skyde programmet på Roskilde Festivals største scene i gang, skal vi i år et smut til Sverige.

Det er nemlig den svenske rapper Silvana Imam, der onsdag den 3. juli får æren af at åbne Orange Scene. Og hun har store planer.

Imam kommer nemlig ikke til at optræde alene, da hun har inviteret en tætpakket og ret vild gæsteliste af mestendels svenske urbanartister med på scenen.

Gæstelisten består i øjeblikket af Erik Lundin, Beatrice Eli, Khan-ji, Ozzy, Nebay Meles, Fricky, Unge Ferrari (fra Norge), Michel Dida, Jaqe og Leslie Tay, som alle kommer til at bidrage til koncerten, der således også bliver en slags showcase for al den spændende r’n’b og hiphop, som hersker i vores nordiske vennelande (tjek vores gennemgang af gæstelisten HER).

32-årige Silvana Imam har længe været en essentiel stemme på den svenske musikscene, hvor hun har tacklet emner som feminisme og homoseksuelles rettigheder. Koncerten på Orange Scene bliver specielt skræddersyet til lejligheden, og med sig har Imam også sangene fra sit nye og tredje album ‘Hellig moder’, der udkom i februar.

Svenskeren er ikke ny i Roskilde-regi, og dette bliver hendes tredje koncert på festivalen: I 2015 spillede hun på Countdown, mens hun året efter indtog Apollo.

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén udtaler i pressemeddelelse:
»Vi er fuldt ud bevidste om den bevågenhed, der ofte følger med en åbningskoncert, uanset om det gælder danske eller udenlandske navne. Silvana Imam har haft en enorm betydning for det svenske hiphopmiljø, og hun er et eksempel på en kunstner, der meget bevidst tager kritisk stilling til sin omverden og opfordrer andre til at gøre det samme. På den måde er hun blevet en markant rollemodel for andre unge, hvilket til åbningskoncerten helt konkret bliver afspejlet i, at hun også har valgt at invitere en ung generation af rappere med sig på Orange Scene«.

Roskilde Festival har samtidig afsløret, hvornår man cirka kan forvente den fulde plakat, som plejer at indeholde et sted mellem 60-80 nye navne. Det sker i slutningen af marts, selv om den endelige dato lader vente på sig. Men om tre ugers tid burde vi have det fulde billede af årets festivalprogram.

Orange Scene er de seneste fem år blevet åbnet af Saveus, Phlake, The Orchestra of Syrian Musicians + Damon Albarn, The Minds of 99 og Outkast.

Læs også: Hvem er de svenske og norske hiphopstjerner, Silvana Imam tager med til Roskilde Festival?

Læs interview: Silvana Imam er hiphoppens Jeanne d’Arc: »Ingen mand har nogensinde inspireret mig til noget«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af