Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – Sigrid-banger, Robyn-cameo og genialt mashup

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens otte bedste nye sange – Sigrid-banger, Robyn-cameo og genialt mashup
Robyn.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Four Tet ‘Only Human’

Four Tet er et elektronisk mastermind som få andre, og med ’Only Human’ er han i bedre form, end vi længe har set ham. På den otte minutter lange single sampler han Nelly Furtado-sangen ’Afraid’, men han får den vendt og drejet, så det lyder som om, vokalen kommer fra et helt andet kontinent. Tracket er hypnotiserende, og Four Tets grooves er som forventet umådeligt velsammensatte. Sangen sættter sig i kroppen, og den er svær at få ud derfra.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Fouli feat. Naoui ‘Gunshot’

Fouli udgav sidste uge sin debut-ep ’Dag 1’, og på tværs af 12 minutter kommer Albertslund-rapperen ganske vidt omkring. Han viser sin poppede side, men han står nok allerbedst, når han laver benhård gaderap. Hans vers er kompromisløse, og oven i dette sørger Naoui for et oprørt autotune-omkvæd, der understreger alvoren i Foulis vers.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Sigrid ‘Sight of You’

Sigrid har netop udgivet sit debutalbum, ’Sucker Punch’, og kort før gav hun os en fantastisk forsmag i form af nummeret ’Sight of You’. Ikke blot er dette en dybt charmerende, catchy popsang – det er jo efterhånden det, man forventer af Sigrid. Det er også et nummer med en ganske særpræget lyd. Instrumentationen lyder faktisk som snydt ud af Mark Mothersbaughs soundtrack til ’The Sims 2’, men altså her sat i en popkontekst – og det er vidunderligt forfriskende.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Yung Lean ‘2 Cups’

Yung Lean er emorappens gudfader, og den melodiske svensker har denne uge udgivet dobbeltsinglen ’Total Eclipse’. Første nummer derfra hedder ’2 Cups’, en titel der henviser til vendingen ’2 cups stuffed’, der 2013 blev populariseret af Young Thug på nummeret ’2 Cups Stuffed’. Og hvad er det, disse kopper skal proppes med? Lean, selvfølgelig. For Yung Lean synger på dette nummer om hjertesorger, og han ser derfor sig selv nødsaget til at drukne sine kvaler i stoffer og designertøj, så han efter eget udsagn kan »feel like I’m the pope«. Dette synger han over et køligt, lavmælt beat, der lader Leans slørede vokal komme flot til udtryk.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Faye Webster ’Room Temperature’

Den amerikanske countrysanger Faye Webster udgav i 2017 sit eponyme debutalbum, og hun har netop annonceret efterfølgeren ’Atlanta Millionaires Club’, der udkommer 24. maj. I den forbindelse har hun givet os singlen ’Room Temperature’, der trods navnet er spækket med varme. Den stemning kommer især fra steelguitaren, som Webster selv sammenligner med ’SvampeBob Firkant’. På sangen synger hun længselsfuldt om at ville forlade sit hjem oftere, end hun gør – og den der steelguitar gør, at man lidt selv får lyst til at gøre det samme.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Kindness feat. Robyn ‘Cry Everything’

Den britiske popeklektiker Kindness har før arbejdet sammen med superstjernen Robyn på solide sange som ’Who Do You Love?’ og ’Send to Robin Immediately’. Nu giver de to popmusikere os endnu et samarbejde i form af ’Cry Everything’, der byder på vokal fra begge sangere. Det er psykedelisk, men det er også dansevenligt, og det befinder sig et spøjst sted i sfæren mellem r’n’b og disco. Det er efterhånden noget tid siden, Kindness sidst udgav et album, så mon ikke det her indikerer, at der snart er nyt på vej?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Vampire Weekend feat. Steve Lacy ‘Sunflower’

’Sunflower’ blev udgivet sammen med ’Big Blue’ som en del af en dobbeltsingle, og det er en af Vampire Weekends mest mærkværdige sange hidtil. Rytmesektionen lyder som snydt ud af noget 60’er-soul a la Otis Redding, men til tider slår sangen over i jazzede fraseringer, der leder tankerne hen mod Herbie Hancock. Steve Lacy fra The Internet byder også ind på guitar, og mens han til tider følger trackets generelle stil, er der også tidspunkter, hvor han trækker sangen i langt mere psykedeliske retninger – noget Ezra Koenigs særprægede vokal også gør. Det er noget af en mundfuld, men det er dejligt at se bandet tage så store chancer med deres lyd. Med udgivelsen af dobbeltsinglen fulgte udmeldingen, at gruppens kommende album, ’Father of the Bride’, forventes ude 3. maj.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Gunna Benson ‘Give Me the Drip’

Komikeren Zack Fox har taget Gunnas vokal fra Metro Boomin-sangen ’Space Cadet’ og sat dem hen over George Bensons jazzede soulhit ’Give Me the Night’ fra 1980. Gunnas flow får tit skældud for at være lidt simpelt, men når det er så simpelt, fungerer det problemfrit over så mange andre slags instrumentation, og Zack Fox har ramt guld med ’Give Me the Drip’, der ganske oplagt er blevet krediteret til Gunna Benson. Funktrap må hellere end gerne være kommet for at blive.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af