Her er de 10 værste overlap i Roskilde Festival-spilleplanen

Hvis bare man kunne nå det hele...
Her er de 10 værste overlap i Roskilde Festival-spilleplanen
Roskilde Festival. (Foto: Sophus Wolf/Soundvenue)

Der er stadig et par måneder til, men nu skulle programmet til årets Roskilde Festival være helt på plads. Ti nye navne er som de allersidste blevet tilføjet plakaten, og hertil har vi også fået spilleplanen med tider og scener på samtlige 188 musiknavne.

Med så meget musik fordelt over bare én uge siger det sig selv, at der vil være overlap. Sådan er det hvert år. Der skal træffes valg, og i nogle tilfælde kan det være svært sådan at afgøre på forhånd, hvad man lige har lyst til i situationen. For hvordan er Roskilde-humøret lørdag nat kl. 02.00 – vil hjernen til DJ Koze eller Cypress Hill? Det vil tiden vise.

I princippet er overlap jo altid individuelle, for de udspringer i bund og grund af ens specifikke smag. Her på kontoret har vi gransket spilleplanen efter i sømmene, og her er altså vores bud på de værste overlap i programmet.

Onsdag

Som indledning skal det lige siges, at programmet onsdag er vanvittigt godt. Blandt andet på hiphopfronten, hvor der er hele fem super skarpe bookinger presset ind på meget lidt tid – men faktisk ser det ud til, at man kan nå det hele, så godt gået af Roskilde på den front.

Silvana Imam, Orange, 18.00 vs Tears For Fears, Arena, 18.00
Mange overlap vil kunne løses af noget så simpelt som smag. Så lad os her lige få det af vejen, at denne liste med overlap som udgangspunkt har en rimelig bred smag. For findes der folk, som både vil se Silvana Imams svenske rap-extravaganza på Orange Scene og skråle med på de britiske poprock-veteraner i Tears For Fears? Ja, det gør der. Mig for eksempel.

Bob Dylan, Orange, 20.00 vs Skepta, Arena, 20.30 vs Rosalía, Avalon, 21.30 vs Sheck Wes, Apollo, 21.45
Vil du se legenden Bob Dylan, må du undvære Skepta og Rosalía. Og vil du i tilgift se Rosalía (det vil du…), så går du glip af Sheck Wes. Som skrevet er hiphopprogrammet for onsdagen virkelig godt lavet, men det betyder også, at der på ingen måde er tid til at se noget andet onsdag, hvis man vil have rap fra start til slut. Onsdagen er så god, at man virkelig skal skære hjørner.

Torsdag

Artigeardit, Apollo, 12.30 vs Stella Donnelly, Gloria, 12.45 vs Barselona, Avalon, 13.00
Overlap handler ofte om hovednavne og udenlandske stjerner, men mindre kan også gøre det, og allerede tidligt torsdag er det svært at vælge. Både Artigeardit og Barselona skal (velfortjent) prøve kræfter med hovedprogrammet for første gang, og begge koncerter er skelsættende i begge kunstneres karrierer. Jeg ville rigtig gerne se begge. Og jeg ville også rigtig gerne se den lyrisk giftige singer/songwriter Stella Donnelly.

Mø, Orange, 22.00 vs Jon Hopkins, Avalon, 23.00 vs Brockhampton, Arena, 23.45
Torsdag aften er en festaften, og ovenstående tretrinsraket er noget af grunden til, at man virkelig skal have løbeskoene på. Man kan ikke nå at se det hele af alle koncerterne, og det er her, man skal vælge: Vil man se hele koncerter, eller vil man have lidt af det hele.

Fredag

Ross From Friends, Apollo, 16.00 vs Bring Me the Horizon, Orange, 16.00 vs Jungle, Arena, 16.00
Ikke så meget her, bare tre rigtig solide bookinger, som spiller direkte oven i hinanden.

Julia Holter, Avalon, 19.00 vs Vampire Weekend Orange, 19.30 vs Yves Tumor, Gloria, 20.15
Vampire Weekends comeback-koncert er et must-see. Sådan er det bare. Det er bare ærgerligt for Julia Holter og Yves Tumor.

Underworld, Arena, 23.30 vs Sophie, Apollo, 00.00
Vil du kigge frem eller tilbage? Det er spørgsmålet, når de elektroniske veteraner i Underworld holder hof på Arena, mens idiosynkratiske Sophie folder sine skæve popsange ud på Apollo.

Death Grips, Arena, 02.00 vs Octavian, Apollo, 02.30
To stærke, men alligevel ret forskellige hiphopbookinger oven i hinanden. Vil du se Death Grips’ smadrede noise-hiphop eller Octavians moderne UK-rap? Det må være op til dagsformen.

Lørdag

Janelle Monáe, Orange, 19.30 vs Lizzo, Apollo, 20.30
Lizzo og Janelle Monáe minder musikalsk ret meget om hinanden i deres blanding af soul, funk og popmusik (hos Lizzo tilsat rap). Derfor havde det i princippet været ideelt at kunne smutte fra den ene direkte til den anden for den fulde pakke. Det kan man også, bevares, men man er nok nødt til at skære 30 minutter af henholdsvis Monáe eller Lizzo.

DJ Koze, Apollo, 02.00 vs Cypress Hill, Arena, 02.00
Den sidste fest. Cypress Hill på Arena kunne godt gå hen og blive legendarisk, men på den anden side lokker veteranen Koze også virkelig. Hvis man holder så længe, så venter der en svær beslutning.

Læs også: Roskilde Festival: Her er de største overraskelser i spilleplanen

Læs også: Roskilde Festival har offentliggjort årets spilleplan

Læs også: Roskilde Festival fuldender årets program med 10 nye navne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af