Roskilde Festival: Her er de største overraskelser i spilleplanen

Empire of the Sun på Orange Scene – dét er, hvad man kalder en overraskelse.
Roskilde Festival: Her er de største overraskelser i spilleplanen
Roskilde Festival. (Foto: Benjamin Lund/Soundvenue)

Spilleplanen er landet. Hermed er der kommet tider og scener på de i alt 188 musiknavne på årets Roskilde Festival-plakat, og som altid er der visse overraskelser i diverse placeringer.

For store scener, for små scener, underlige spilletider. Altså, set med vores briller, for Roskilde Festival har naturligvis deres helt eget grundlag for at lægge puslespillet, som de nu engang har gjort. Men der skal være plads til at undre sig.

Her er vores bud på de største overraskelser i årets spilleplan samt andre placeringer og spilletider, som er værd at bide ekstra mærke i (om end de ikke er deciderede overraskelser).

Onsdag

Rosalía på Avalon
Spanske Rosalía er blevet et gigantisk navn internationalt. Så stort, at jeg et eller andet sted havde regnet med, at hun ville få Arena. Men ja, måske hun set med danske øjne er bedre på Avalon. Det skal også siges, at onsdagens program er så pakket med gode navne, at der virkelig er kamp om pladsen.

Christine and the Queens lukker Arena
Det er et frækt træk at lade Christine and the Queens lukke Arena. Den franske popkunstner kommer med et skarpt visuelt show, og den slags har altid fungeret godt netop der – tænk Solange, St. Vincent og David Byrne i nyere tid. Man kan gruble længe over, om Christine eller Rosalía trækker flest Roskilde-publikummer til sig – og om de to skulle have byttet plads. Det vil tiden vise.

Torsdag

Empire of the Sun på Orange
Ja, Empire of the Sun havde et gigantisk hit med ‘Walking on a Dream’, men den sang er altså fra 2008, og jeg vil være kynisk og sige, at der altså ikke er vildt mange, som har holdt øje med dem siden da. Orange virker som en meget stor scene til den australske popduo…

Lucy Dacus og Julien Baker spiller lige efter hinanden
2/3 af Boygenius spiller lige i træk. Det er godt lavet.

Travis Scott-nattefest kl. 01.00
Så er det helt på plads: Travis Scott omdanner Dyrskuepladsen til ‘Astroworld’ efter midnat. Det burde blive noget helt specielt.

Jon Hopkins på Avalon
Jon Hopkins spillede en udsolgt koncert i Den Grå Hal i slutningen af 2018 – det er altså mere, end flere af årets Arena-navne ville kunne præstere. Og når man ved, hvor god en fest produceren kan levere, så bliver man lidt ærgerlig over, at han er blevet sat på den både mindre og mere kontrollerede Avalon-scene.

Brockhampton på Arena
Hvis nu man gik og var urolig for, at Brockhampton skulle blive placeret noget andet sted end Arena, så kan man hermed ånde lettet op.

Spleen Uniteds nattekoncert på Arena
De danske electrorockere gør comeback, efter de i 2013 gik på stand-by på ubestemt tid. Og de har fået en ret speciel tid: Kl. 02.00 på Arena.

Fredag

Cupcakke 12.00 på Apollo
Kl. 12.00 på Apollo er en rigtig skodtid. Sådan er det bare. Specielt, når man som Cupcakke laver bramfri, festlig og totalt løssluppen hiphop. Så det her er lidt øv.

Death Grips på Arena, 02.00
Death Grips på Arena, hmmm… Den industrielle rap-trio er kult, og med rette, men er Arena alligevel at skyde lidt over målet?

Octavian 02.30 på Apollo
Octavian spiller sent. Det kunne godt gå hen og blive en ret intens nattefest med det britiske rap-talent. Hvis altså man vælger ham over Death Grips.

Lørdag

The Cure lukker Orange kl. 23.00
Godt tidspunkt. Ikke for tidligt, ikke for sent. Der skulle være tre timer i vente, hvilket jo leder direkte over i…

Cypress Hill og DJ Koze lukker og slukker kl. 02.00
…denne slagkombination af en afslutningsfest. Vi vidste godt, at Cypress Hill og DJ Koze ville lukke Arena og Apollo respektivt; vi sidste ikke, at de ville gøre det smask oven i hinanden.

Læs også: Roskilde Festival fuldender årets program med 10 nye navne

Læs også: Her er de 10 værste overlap i Roskilde Festival-spilleplanen

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af