Ny dansk festival fejrer kvindelige kunstnere – med bl.a. Nelson Can, Soleima og Marie Key

Ny dansk festival fejrer kvindelige kunstnere – med bl.a. Nelson Can, Soleima og Marie Key
Nelson Can. (Foto: Sophus Wolf/Soundvenue)

Vega og Fallulah har annonceret en ny endagsfestival med titlen Hej Søster Fest, der fokuserer på kvindelige danske artister. Indtil videre er blandt andet Nelson Can, Soleima og Marie Key annonceret til begivenheden, der løber af stablen 14. september i Store Vega.

R’n’b-sangeren Iris Gold samt kvartetten Ida Red optræder også, ligesom der vil være dj’s og platformen SheCanPlay, der promoverer nye kvindelige artister.

Festivalen lover et genremæssigt bredt program, som er kurateret af Fallulah, der i 2018 startede Hej Søster-bevægelsen som reaktion på, at kvindelige artister er underrepræsenteret på de danske festivalplakater og radio- og streaminglister.

»Vores hovedfokus med Hej Søster Fest bliver ikke at skabe en offentlig debat om køn i kultur. Vi ønsker at lade musikken tale og vise, at kvindelige kunstnere kan trække masser af opmærksomhed, sælge billetter og trives virkelig godt i et miljø, hvor fællesskabet er i front«, udtaler Fallulah i en pressemeddelelse. Til selve festivalen indtager hun selv rollen som vært.

Hej Søster Fest
14. september
Store Vega
Pris: 285 kr.
Læs mere på Facebook HER

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af