Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Fraads, unge poptalenter og smuk The National-ballade

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Fraads, unge poptalenter og smuk The National-ballade
Fraads. (Foto: Mads Salbæk)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Cuco ‘Hydrocodone’

Cuco laver drømmende, psykedelisk guitarpop, der leder tankerne hen mod skikkelser som Connan Mockasin og Drugdealer. Men Cuco blander det med en gakket, meme-baseret internetpersona, der er helt sin egen. Se blot lyrikvideoen til den vemodige, dejligt afslappende breakup-ballade ‘Hydrocodone’, der udelukkende består af et kontinuerligt facepalm kørt gennem et My Bloody Valentine-kanaliserende filter, ledsaget af villigt cheesy VHS-agtige undertekster. ‘Hydrocodone’ er første single fra Cucos kommende debutalbum.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Ciara ‘Thinkin Bout You’

Ciara. Der er et navn, der har været uden for offentlighedens søgelys i noget tid. Men med ‘Thinkin Bout You’ har hun leveret en popsang så skarp, at der vist ikke skal herske tvivl om, at hun stadig kan sit kram. Hendes stemme lyder bedre end nogensinde, den gribende melodi låser sig fast i hovedet, og det inficerende groove er meget let at blive afhængig af. Sangen vil være at finde på Ciaras kommende album ‘Beauty Marks’, der forventes ude 10. maj.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Lil Uzi Vert ‘Free Uzi’

I starten af året meddelte Lil Uzi Vert, at han ville trække sig fuldkommen fra musikkens verden. Heldigvis har den Tinderbox-aktuelle rapper brudt sit løfte med den energiske single ‘Free Uzi’, hvor tempoet er så højt, at Uzi knap nok har tid til at ånde midt i sit hektiske flow. Uzi har pitchet sin stemme en smule op på dette track, og mens nogle spekulerer i, om det er af juridiske årsager, sørger den høje pitch også flot for at understrege trackets energiniveau.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Georgia ‘About Work the Dancefloor’

Den engelske popmusiker Georgia læner sig op ad Robyn anno 2010 på sin nye single ‘About Work the Dancefloor’. Der er pivlækre synthfigurer i omkvædet, en pulserende bas og en uimodståeligt længselsfuld vokal. Vi ser meget frem til forhåbentlig at høre sangen live, når Georgia skal spille på NorthSide til sommer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Omar Apollo ‘Friends’

I næste uge udgiver Omar Apollo en ep ved navn ‘Friends’, og den amerikanske sanger har netop delt det ømme titelnummer. Det er en akustisk ballade, der styrer væk fra hans ellers typisk r’n’b-orienterede lyd over i en mere singer/songwriter-klingende lyd, dog stadig ledsaget af smukke, velproducerede harmonier.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Saweetie ‘My Type’

Roskilde-aktuelle Saweetie fik sit gennembrud med sangen ‘Icy Girl’, der saksede beatet fra Khias dirty south-megahit ‘My Neck, My Back’. På ‘My Type’ fra Saweeties nye minialbum ‘Icy’ rapper hun over beatet fra endnu et 00’er-hit. Instrumentationen stammer nemlig fra Petey Pablos crunkbanger ‘Freek-A-Leek’, og hun får gjort den pumpede 00’er-lyd både moderne og personlig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Cherryhead ‘Seasons’

‘Seasons’ er første single fra den tidligere Slowes-forsanger Jack Kilburn, der nu kalder sig for Cherryhead og laver drømmepop. Hans æteriske, rumlige melankoli trækker på navne som Beach House og Mazzy Star, og på kærlighedssangen ‘Seasons’ møder smerte og appetitlig vellyd hinanden i et svævende univers, der er let at blive opslugt af.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Amber Mark ‘Mixer’

Amerikanske Amber Mark har med ‘Mixer’ præsteret et helt oldschool funkjam. Dens spidsfindige basgang sætter sig øjeblikkeligt i kroppen, og Marks stemme giver retrolyden lidt moderne kant. Og så er hendes vokal så charmerende, at det halve kunne være nok.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Fraads ‘Døde i dine arme’

Papa Erotics melodiske flow placerer sig problemfrit over David Engelbrechts guitarbaserede trapbeat på Fraads’ nye single. Trods den behagelige lyd, tackler lyrikken nogle alvorlige »dæmoner med øjne af glas«. Man kan formentlig glæde sig til at høre sangen live senere på måneden, når Fraads går på danmarksturné med Artigeardit og Lord Siva.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. The National ‘Light Years’

Selv om The National er et fem mand stort rockband, er de nogle gange bedst, når de holder sig til de små klaverballader. ‘Light Years’ er et underspillet nummer, hvor forsanger Matt Berninger synger sit hjerte ud om at savne nærvær og kærlighed. Ganske oplagt vil ‘Light Years’ være afslutningsnummeret på gruppens kommende album ‘I Am Easy to Find’, der udkommer 17. maj.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af