En æra er slut: Apple slukker for iTunes

En æra er slut: Apple slukker for iTunes
Steve Jobs til den britiske iTunes-lancering i 2004. (Foto: Ian Waldie/Getty Images)

Apple har nu officielt annonceret, at man vil udfase iTunes-programmet, der i sin tid revolutionerede digital distribution af musik. Programmet skal nu deles op i tre separate apps.

Nyheden kom i går ved tech-gigantens årlige Worldwide Developers Conference i San Jose, men det rygtedes allerede sidste uge, at Apple til eventet havde planer om at annoncere lukningen.

iTunes
vil nu blive splittet op i tre forskellige apps: Apple Music, Apple Podcasts og Apple TV. I virkeligheden er det ikke noget nyt for iPhone-brugere, men folk som stadig bruger iTunes-programmet til PC eller Mac skal vænne sig til forandringen.

Men det er ikke helt skidt: Apple melder nemlig, at funktionaliteterne ikke forsvinder. Således har de i en pressemeddelelse udtalt, at man som bruger stadig vil »have adgang til hele sit musikbibliotek, uanset om man har downloadet sangene, købt dem eller rippet dem fra en cd«.

Samtidig er dette ikke en lukning af selve iTunes-butikken, hvor man kan købe musik digitalt. Tjenesten bliver bare flyttet til den nye Apple Music-app, og foretrækker man at købe musik på den måde, vil det fortsat være muligt.

Ændringen vil finde sted i september i forbindelse med udgivelsen af de nye iPhone-modeller, en ny version af iOS og en ny version af Mac OSX-styresystemet.

Læs også: Apple lancerer kæmpe streamingsatsning med Steven Spielberg, Reese Witherspoon, Jason Momoa m.m.fl. – se første teaservideo

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af