Roskilde Festival: Årets must see-koncerter ifølge Soundvenues anmeldere

Roskilde står for døren, og som sædvanlig kommer Soundvenue til at dække festivalen massivt med mere end 60 koncertanmeldelser. Her fortæller vores 11 Roskilde-anmeldere om deres personlige must see-koncert på årets festival.
Roskilde Festival: Årets must see-koncerter ifølge Soundvenues anmeldere
Janelle Monáe. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sofie Kock Aukdal vælger… Robyn
Orange, fredag kl. 01.00 (natten til lørdag)

»Robyn på Roskilde er intet mindre end en drøm, der går i opfyldelse. Jeg har i mange år forestillet mig, hvordan det ville være at høre alle dansegulvsklassikerne som ‘Dancing On My Own’ og ‘Hang With Me’ i levende live, og der er ingen tvivl om, at publikums hjerter kommer til at briste, når de sange rammer Orange Scene. Væbnet med klassikere såvel som nye bangers fra sidste års ‘Honey’-album kunne Robyn godt gå hen og skabe en af de koncerter, der går over i min følelsesmæssige festivalhistorie«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Emil Hansen vælger… Tears For Fears
Arena, onsdag kl. 18.00

»Få popgrupper kan bryste sig af så gylden en perlerække af hits, som britiske Tears for Fears kan. Duoens storhedstid er et oprids af 80’erne, fra debutens ængstelige new wave til den storladne og hooktunge synthpop på hovedværket ’Songs from the Big Chair’ og de symfoniske 60′-inspirationer på ’The Seeds of Love’. I 90’erne gik der uenighed og soloridt i den, men for en stund styrede de faktisk popverdenen. Siden bagmændene Roland Orzabal og Curt Smith begyndte at give koncerter igen i 2016, har jeg håbet på en dansk dato – og hvilket bedre sted at få det end på Roskilde Festival

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Niels Jul Bruun vælger… Rosalía
Avalon, onsdag 21.30

»Spanske Rosalía er efterhånden så hypet, at endnu en anbefaling virker nærmest latterlig. Men for de få, der endnu ikke er overbeviste: Rosalía er både nutidig popstjerne og fremadskuende grænsebryder, en unik spiller i tidens globale poplandskab. Hendes flamenco-hybrid er gennemført, og stemmen får tårerne frem, trods sprogbarrieren. Tilføj et liveshow, som også allerede er blevet rost til skyerne, og det er svært at komme udenom Rosalía som en af årets vigtigste (og potentielt bedste) koncerter. Jeg selv kommer til at stå tårevædet og synge stilfærdigt med på gebrokkent gymnasiespansk. Tilslut dig Rosalísmen – du vil ikke fortryde det«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Martin Gronemann vælger… Vampire Weekend
Orange, fredag kl. 19.30

»I 2013 aflyste Vampire Weekend deres koncert i Falkoner Salen. Det gjorde sgu ondt! Ikke mindst fordi ‘Modern Vampires of the City’ var mit absolutte yndlingsalbum det år. Alt er dog tilgivet, fordi de i år har gjort comeback med det ditto forrygende ‘Father of the Bride’, som ekspanderer bandets musikalske udtryk. Men også fordi de er at finde på årets festivalplakat, hvilket er min must see koncert. Jeg forventer høj sol, ditto stemning og en Ezra Koenig, der er generøs med bagkataloget. Og så ville det bestemt ikke gøre noget, hvis Danielle Haim kiggede forbi som special guest«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nicklas Krarup vælger… Joey Purp
Apollo, torsdag kl. 16.30

»Joey Purp er en rapper med en lyd fra Chicagos sprudlende rendesten. Hans seneste album ‘Quarterthing’ var en af de mest alsidige hiphopalbum sidste år med en stormflod af både Kanye-inspirerede Chicago-blæsere, hoftesvingende lounge-beats og spartansk nedbarberede Soundcloud-mumlen. Til hans koncert på årets Roskilde Festival torsdag eftermiddag kan man ikke forvente andet end et alsidigt raptalent, der både har teknikken og energien til en hiphopkoncert i sin bedste form. Purp er et must see for dem, der vil have hele hiphoppakken med alt, hvad den indebærer af sved, hofter og knivskarpe rim«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Simon Bækgaard vælger… Robert Plant and the Sensational Space Shifters
Arena, torsdag kl. 21.00

»Led Zeppelin var et af de første bands, jeg opdagede, da jeg begyndte at udforske musik på egen hånd. Og jeg har brugt mange timer hjemme på teenageværelset på at prøve at spille som Jimmy Page og synge som Robert Plant. Så derfor var det en glædelig overraskelse, da Robert Plant blev annonceret til Roskilde i år. Det bliver naturligvis ikke som at gå til en Led Zeppelin-koncert i 70’erne, men Plant er stadig en spændende kunstner, og vi kan nok forvente en god gang blues og et par Zeppelin-klassikere her og der«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kristian Karl vælger… Cardi B
Orange, onsdag 23.15

»Min must see-koncert er den samme som rigtig mange andres. Cardi B. Hun har bare den der evne til at få alle spotlys til at pege hendes vej, hver gang hun så meget som løfter en lillefinger. Hendes nyeste sange – ’Wish Wish’ fra DJ Khaled-albummet og solosinglen ’Press’ – er benhårde bangers, der lyder som de tidlige (og undervurderede) ’Gangsta Bitch Music’-mixtapes, og det passer mig fint: Cardi lyder bedst, når hun rapper som om, nogen har trådt hende over tæerne. Nu må vi bare håbe, hun ikke aflyser«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Marie Ulrich Østergaard vælger… Aldous Harding
Avalon, fredag kl. 15.00

»Aldous Harding spiller fintfølende og intelligent folkmusik, hvor der er meget på spil. Selv om hendes tredje album, ‘Designer’, er badet i sollys og organisk vellyd, lurer dragende og svært afkodelige skygger i alle sangene; ofte i form af en kryptisk tekstbid eller et uventet toneskift. Den 29-årige newzealænder skulle desuden være herligt teatralsk på en scene med en bevidst performativ stil, der ikke har det fjerneste at gøre med fredfyldt og småskæv Woodstock-guitarklimpren. Uden tvivl et af årets mest spændende Roskilde-bekendtskaber«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sophia Handler vælger… Spleen United
Arena, torsdag kl. 02.00 (natten til fredag)

»Det lunefulde, danske synthpopband har de seneste par år været 100 procent spleen og 0 procent united. At de nu spiller deres genopstandelseskoncert på Roskilde er nærmest helt rørende! De kan med deres musik skabe den dér særlige følelse af sammenhold trods modgang. I lyden kan man være fælles om at have blandede følelser. Og jeg er sikker på, at netop den samhørighed vil kunne mærkes på Arena torsdag nat. Spleen Uniteds bagkatalog er fuldt af melankolske gymnasietidshits, som jeg glæder mig til at genhøre live sammen med mine gamle klassekammerater«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Morten Kildebæk vælger… Janelle Monáe
Orange, lørdag kl. 19.00

»Et af mine yndlingsalbum fra sidste år er uden tvivl ’Dirty Computer’. Derfor glæder jeg mig også afsindigt meget til, at kvinden bag kommer forbi årets festival med sin r’n’b’ede, poppede og soulede musik. Janelle Monáe har altid haft sans for et gennemført æstetisk koncept, ikke mindst i det nye albums tilhørende ’emotion picture’, hvor en science fiction-fortælling bruges til at diskutere samfundsproblematikker om seksualitet og race. Det bliver derfor spændende, hvordan sangeren, der er kendt som lidt af en performer med gimmicks i begge ærmer, overfører universet til Orange scene. Kedeligt bliver det i hvert fald ikke«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jakob Matzen vælger… Bob Dylan
Orange, onsdag kl. 20.00

»I 2006 stod jeg foran Orange Scene med våde teen-dådyrøjne og skulle se mesteren over dem alle, Bob Dylan. Aldrig har en soloartist sat så rungende stort kunstnerisk aftryk på kloden, som Bob Dylan har, så forventningerne var høje. Desværre gik jeg fra koncerten slemt skuffet. Det, jeg så og hørte, stemte overhovedet ikke overens med den mand og de sange, jeg havde inde under huden. Jeg håber, at Dylan denne gang ikke springer sine sange til ugenkendelighed, så jeg kan sige, at jeg både har set og hørt ham«.

Læs også: Se kortet over årets Roskilde Festival – flere scener er flyttet rundt

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af