Den 19-årige amerikanske rapper Tay-K idømt 55 års fængsel for medvirken til mord

Den 19-årige amerikanske rapper Tay-K idømt 55 års fængsel for medvirken til mord
Tay-K i videoen til 'The Race'.

Den 19-årige rapper Tay-K fra Texas fik sig en kort karriere. I går aftes blev han idømt 55 år for mord, 30 år for voldeligt røveri og to gange 13 år for to andre tilfælde af voldeligt overfald.

Tay-K, med det borgerlige navn Taymor McIntyre, deltog i et hjemmerøveri i 2016, da han var kun 16 år, hvor hans medsammensvorne, Latharian Merritt, skød og dræbte 21-årige Ethan Walker. En anden mand, Zachary Beloate, blev også skudt, men overlevede. Merritt erklærede sig skyldig i mord og står til at afsone livstid i fængsel, mens Sean Robinson, personen, der skød Beloate, også erklærede sig skyldig og fik 40 år i fængsel.

McIntyre blev arresteret kort efter røveriet og placeret i husarrest med ankellænke. Der gik dog ikke længe, før han stak af i 2017 og fik et hit med ‘The Race’, hvor han i en musikvideoen viftede med en pistol og pralede med sine kriminelle handlinger – foran sin efterlysningsplakat (se videoen nederst). Samme dag blev han arresteret i en omfattende eftersøgning.

McIntyre holdt fast i sin uskyldig med det argument, at han ikke var bevæbnet under røveriet og dermed ikke ansvarlig for Walkers død. Anklagerne fik dog overbevist juryen om, at McIntyre viste, at hans medsammensvorne var skydeglade og dermed var delvist ansvarlig for mordet på Walker og skyderiet af Beloate, hvilket resulterede i dommen.

Dommene skal dog afsones samtidig, således at Tay-K ikke skal sidde i fængsel i mere end 55 år – med mulighed for prøveløsladelse efter halvdelen af perioden er afsonet.

Rapperen har også en anden mordsag hængende over hovedet: McIntyre skulle angiveligt have skudt og dræbt 23-årige Mark Anthony Saldivar efter at have stjålet hans fotografudstyr. I samme periode skulle han have røvet og banket 65-årige Owney “Skip” Pepe, som lige nu sagsøger McIntyre.

Walkers forældre og Beloate sagsøger begge Tay-K og hans pladeselskab for over 1 million dollars, fordi ‘The Race’ blev så stort et hit på grund af hans forbrydelser.

Læs også: Best rapper alive #2: Lil Uzi Vert har arvet den maniske energi fra Young Thug og Lil Wayne

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af