Roskilde Festival: Søren Huss eftermiddagshyggede med Nik & Jay og sange om hverdagens små mirakler

Roskilde Festival: Søren Huss eftermiddagshyggede med Nik & Jay og sange om hverdagens små mirakler
Søren Huss på Roskilde Festival. (Foto: Andreas Holm/Soundvenue)

Få danske musikere formår at krystallisere hverdagens små mirakler ud i vedkommende sange som Søren Huss, der havde fået æren at åbne torsdagens koncertprogram på Arena.

Efter en sympatisk præsentation af ikke blot sit band, men også lysmand, lydmand, monitoransvarlig og så videre, delte han gavmildt ud af bagkataloget og præsenterede også et par nye melodier fra et kommende album, der efter sigende ser dagens lys til efteråret.

Huss har for alvor defineret og forfinet sit udtryk som en moderne trubadur på modersmålet, og det var særligt de almengenkendelige og afdæmpede sange, der vakte genklang og passede perfekt til denne eftermiddagsseance, hvor publikum selv lige skulle i omdrejninger. Det er numre om at spise en helt almindelig pizza på en helt almindelig fredag, som der berettes om i ‘Et helt almindeligt liv’.

Som der jo nærmest er tradition for, når danske artister gæster Arena, havde Huss naturligvis også et par gæster ventende i kulissen. Således fik den rustikke ‘Af sti af sted’ pludselig et touch af hiphop, da Huss introducerede Nik & Jay til publikums udelte begejstring. Det var nu mere tilstedeværelsen af den folkekære duo frem for deres rappende ekstralinjer, som efterlod indtryk.

Omend den Saybia-klingende ‘De sorte tal’ og den nye sang ‘Romantikerens kile’ besad en medrivende fremdrift, var det også numre, som fremstod en smule malplacerede i forhold til de intime og gribende stunder.

Det var således ikke den klimakssøgende ‘Ingen appel’ med Lars Skjærbæks dirrende guitarlinjer og Huss’ taktfaste slag med trommestikken på guitarstrengene, der udgjorde finaleforløsningen, men derimod den helt nedbarberede ‘Opvasken’, som samlede folk i fællessang.

Oversigt: Her er alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival

Søren Huss. Koncert. Roskilde Festival, Arena.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af