David Berman fra Silver Jews er død – hyldes af kollegerne

David Berman fra Silver Jews er død – hyldes af kollegerne
David Berman.

David Berman, hovedperson i højt respekterede Silver Jews, er død, meddeler hans pladeselskab Drag City. Han var aktuel med sit første album under navnet Purple Mountains, hans første i 11 år, og blev blot 52 år gammel.

Berman bedrev en stille karriere uden for mainstreamen med sine musikalske projekter, der blev mødt med skamros fra anmelderne. På de tidlige Silver Jews-udgivelser medvirkede Stephen Malkmus og Bob Nastanovich fra Pavement, Bermans venner fra universitetsdagene i Virginia, inden bandet antog karakter af et soloprojekt, og han bevægede sig fra lo-fi indierock til en mere klassisk countryinspireret sangskrivertradition.

David Berman nåede at udgive syv album, heriblandt Silver Jews-højdepunkterne ‘The Natural Bridge’ (1996) og ‘American Water’ (1998), og digtsamlingen ‘Actual Air’, og var særligt respekteret for sit lyriske vid, der forenede et melankolsk verdenssyn med skarpe glimt af tør humor, varme og et eminent billedsprog.

Han kæmpede igennem i sit voksne liv med depression og misbrugsproblemer, inklusive en overdosis og et selvmordsforsøg. Hans seneste album, der udkom 12. juli i år, omhandler blandt andet tabet af hans mor og separationen fra hans kone, Cassie Berman, og var præget af et ekstraordinært sortsyn.

David Bermans enorme indflydelse er tydelig i en strøm af hyldest, sorg og respekt fra kolleger som Stephen Malkmus, Cat Power, Kurt Vile, Deerhunter, The Nationals Aron Dessner og El-P, på sociale medier i disse timer.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
View this post on Instagram

So crushed. I grew up on David Berman and the Silver Jews catalogue in mostly real time… in such a way that his music and lyrics and vocals have touched me to this day and are still growing in significance (and of course a higher high of nostalgia on the side with each revisitation… and there has been so much revisiting these last few years I must say). I was so excited for these upcoming shows and how amazing the new Purple Mountains record is. I was so stoked and so proud of Jarvis and Jeremy and the @woodsist gang for knocking this album outta the park. David's music always hit on a basic human gut level just in the power of his lyrics and voice alone… in a way no other modern artist of my generation has been able to… We were friends but I was looking forward to hopefully becoming closer and was so excited to see him around with purple mountains and hopefully play on “trains across the sea” in philly. Speaking of that tune (and others)… I’ve been singing a few silver jews songs to my daughters at night before they go to bed… since they were little… (it was a no brainer in the dna if my upbringing…) they were always affected by Cassie’s beautiful voice in “Tennessee” and would wanna sing that part… to the extent the first song my oldest daughter Awilda sang from memory (and later we recorded a version of) was "trains across the sea" and she performed "new orleans" at her coop talent show. When my family came thru Nashville David and Cassie took us in graciously and David bought the girls a Mr Games style trinket I guess you might call a diorama music box (?) either way it will be cherished always. Love forever to Cassie and David from Kurt, Suzanne, Awilda and Delphine. “Snow is falling in Manhattan…” “I loved being my mother’s son…” “when god was young… he made the wind and the sun. And since then it’s been a slow education. And you got that one idea again………” “oh… oh oh… I’m lightening. Oh… oh oh… I’m rain. Oh… oh oh… it’s frightening… I’m not the same. I’m not the same. I’m not the same.” ❤️ God bless @dragcityrecords for releasing so much (and all) of his material. R.I.P. David Berman. You will be missed.

A post shared by Kurt Vile (@kurtvile) on

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af