DR giver P6 Beat og P8 Jazz en ny chance

DR giver P6 Beat og P8 Jazz en ny chance
Sterling til P6 Beat Rocker Koncethuset. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

I efteråret 2018 meddelte DR, at de digitale radiokanaler P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz ved årets udgang lukker som et led i en omfattende sparerunde i forbindelse med sidste års medieforlig vedtaget af den daværende regering. Medieforliget inkluderede besparelser på DR af 773 millioner kroner over fem år.

Men nu lader det til, at P6 Beat og P8 Jazz måske alligevel får en ny chance, lyder det fra DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, på et pressemøde, skriver Politiken. Kulturminister Joy Mogensen (S) har tidligere udtalt, at der ikke kommer en ny medieaftale før i 2020, hvorfor Rørbye Rønn pointerer, de er klar på udskyde lukningen et år, hvis et politisk flertal bakker op derom.

»Hvis kanalerne lukker ved udgangen af 2019, er de lukket, og så kan de ikke genoplives. Derfor er vi indstillet på at udskyde lukningen af de kanaler, hvis der er et politisk flertal til at prioritere de midler, det så koster«, sagde Maria Rørbye Rønn ifølge Politiken til gårsdagens pressemøde.

Enhedslisten, Radikale og SF skulle ifølge Politiken være positive omkring at finde midlerne til, at DR ikke ville skulle lide under sparerunde nummer to, hvor cirka 250 millioner kroner som følge af forliget skal bespares.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af