Timbaland deler liste med historiens 50 bedste producere – hiphopstjerner reagerer

Timbaland deler liste med historiens 50 bedste producere – hiphopstjerner reagerer
Timbaland. (Foto: Alexander Tamargo/Getty Images)

Tidligere i august gik hiphopinternettet i selvsving over en liste, der kårede og rangerede historiens 50 bedste rappere. Listen var lavet af podcasten The Brew og fik en hel masse mennesker til at diskutere, mens flere kastede sig ud i at lave deres egne lister – blandt andet vores hiphopekspert Kristian Karl, som dog samtidig pointerede, at den her slags lister altid vil være båret af så tilpas meget subjektivitet, at man ikke skal tillægge nogen lister status som den store objektive sandhed.

Jeg troede lige, stormen havde lagt sig, men nu er internettet blevet ramt af en liste med historiens 50 bedste producere – og hermed er det kommet ny benzin på bålet.

Det er Timbaland – en legendarisk producer i sin egen ret – der har delt listen på sin Instagram, men det er altså ikke ham selv, der har lavet listen. Han har bare delt den for at opildne til diskussion, og det gør både folket og en række kendte hiphopproducere.

»Jeres tanker! Jeg synes, denne her liste trænger til at blive reevalueret«, skriver Timbaland selv, mens han i kommentarerne efterspørger folk som J Dilla, Pete Rock og DJ Premier.

Det er ikke helt til at støve op, hvem der rent faktisk har lavet listen, men her er Quincy Jones (Michael Jackson m.fl.) nummer et, mens navne som Teddy Riley, Prince, Pharrell og Timbaland selv også er at finde i top ti.

Flere ret så kendte hiphopstjerner har meldt sig ind i kommentarsporet, blandt andet Snoop Dogg, som har følgende input: »Helt forkert. Dre som nummer 16, hvem har lavet det her«.

»Forkert rækkefølge, men god liste«, skriver produceren T-Minus (Drake, Bieber, The Weeknd m.fl), mens Pierre Bourne (Playboi Carti, 6ix9ine) er målløs over, at J Dilla ikke er med: »Jeg er ikke sur over, at jeg ikke selv er med lol, men I har ikke J Dilla med her?«.

Mike Will Made It ville derimod gerne have set sit eget navn på listen: »Ha! Tænk sig, en top halvtreds uden Mike Willy«.

Skuespilleren Michael Rapaport, der altid blander sig i hiphopdiskussioner, har også en kommentar: »This is a dumb fucking list«.

Læs også: Vores hiphopekspert giver sit bud på historiens 50 bedste rappere – og forklarer hvorfor sådan nogle lister ikke giver mening

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af