6ix9ine vidner om Chief Keef-skyderi, Trippie Redd-overfald og sin egen kidnapning

6ix9ine vidner om Chief Keef-skyderi, Trippie Redd-overfald og sin egen kidnapning
6ix9ine.

Rapperen Daniel Hernandez, der er kendt under navnene Tekashi og 6ix9ine, vidnede for første gang tirsdag i retssagen mod sine tidligere bandemedlem-venner Anthony ’Harv’ Ellison og Aljermiah ’Nuke’ Mack. Det var i sig selv en helt unik episode – hvornår ser man ellers en rapstjerne samarbejde mod FBI og vidne mod medlemmer af sin egen bande?

Men de mest uhyggelige og voldelige episoder kom først frem i retssalen onsdag, hvor rapperen fortalte detaljeret om både skyderiet mod den rivaliserende rapper Chief Keef, et voldeligt overfald mod ærkefjenden Trippie Redd samt den brutale kidnapning af 6ix9ine selv. Det fortæller sitet Complex, der var til stede i retssalen i New York.

Ifølge Tekashis vidnesbyrd gav han allerede banden Nine Trey Gangster Bloods 85.000 dollars kort tid efter, at de første gang kunne ses sammen med rapperen i ‘Gummo’-videoen. Pengene gik angiveligt til at købe våben samt støtte bandemedlemmer både i fængsel og på gaden. Og derefter fulgte den ene voldelige konflikt efter den anden.

Der var blandt andet sammenstød med New York-rapperen Casanova samt Houston-crewet Rap-A-Lot Records, der endte med, at Nine Trey-banden henholdsvis affyrede skud og begik et væbnet røveri. Men de mest opsigtsvækkende episoder er 6ix9ines beef med de to rappere Trippie Redd og Chief Keef, der blev meget mere voldelige, efter at Tekashi blev en del af en bande.

I retssalen fortalte 6ix9ine eksempelvis, hvordan han hemmeligt tog hen til en Trippie Redd-musikvideoptagelse, hvorefter han selv og to bandemedlemmer – Shotti og Harv – fulgte efter den rivaliserende rapper og tæskede ham. Shotti, der var 6ix9ines manager, har allerede fået 15 års fængsel, mens det jo er Anthony ‘Harv’ Ellison, der i øvrigt engang var 6ix9ines bodyguard, som sidder på anklagebænken i denne retssag.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6ix9ine bekræftede også, at han havde hyret en af Nine Trey-bandemedlemmerne, Kooda B, til at skyde Chief Keef, da han var i New York. Dén sag er exceptionelt berygtet, fordi Tekashi faktisk har lavet en sang om Kooda (der hedder ‘Kooda’), samt fordi der findes en videooptagelse, hvor 6ix9ine offentligt erklærer at ville give 30.000 dollars til den, der skyder mod Chief Keef og hans ven Tadoe.

De her sager er dog kun de mest berygtede. Rapperens vidnesbyrd handlede om en lang række voldelige episoder, der inkluderede alt fra slåskampe til bevæbnede røverier til overfald – alt sammen indenfor et relativt kort tidsrum. Det virker utroligt, at så meget vold har kunnet stå på rundt omkring en rapper, der var en af verdens mest omtalte.

Det virker dog som om, at tingene først begyndte at gå helt galt, da der oven i købet opstod splid inden for bandens egne rækker. Nemlig mellem Shotti, 6ix9ines manager og allierede, og Anthony ‘Harv’ Ellison, som er den ene af de anklagede i denne sag.

Her er rapperens vidnesbyrd: »De kunne ikke lide hinanden. Harv satte hele tiden spørgsmålstegn ved Shotti. Han følte ikke, at Shotti var en ægte gangsta«. Konflikten eskalerede: »Banden delte sig op i fire hold. Vi angriber alle hinanden samtidig. De puttede mig i en situation, hvor jeg var nødt til at vælge en side, og jeg valgte Shotti«.

Den her interne bandekonflikt blev for alvor sprængfarlig, da Shotti fik guldkalven 6ix9ine og dermed adgang til rapstjernens pengestrøm. Det var det, der – ifølge vidnesudsagnet – førte til kidnapningen af Tekashi.

I retssalen blev der vist videoer fra bilen, som rapperen kørte i, for hans chauffør samarbejdede åbenbart med myndighederne og havde sat overvågning op i køretøjet. I videoen kunne man se Elisson og et andet bandemedlem ved navn Sha kræve, at 6ix9ine steg ud af bilen, hvilket han gjorde. Ifølge rapperen havde de to kidnappere først smadret ind i dem med deres bil og havde derefter truet med pistoler. Herefter opstod der en biljagt, hvor rapperens chauffør fulgte efter overfaldsmændene gennem Brooklyn.

Ja, det hele lyder ret surrealistisk og filmagtigt. 6ix9ine sagde følgende i retten: »Jeg tiggede Harv. Jeg sagde til ham: Lad være med at skyd. Jeg gav dig alt. Jeg puttede penge i din lomme. Jeg sagde, jeg var træt af at blive afpresset«.

Det nyttede dog intet, for efterfølgende begyndte Sha at tæske ham, mens Ellison filmede og krævede, at 6ix9ine skulle sige tre gange, at han ikke var med i banden. Hvilket han så gjorde. Derefter tilbød 6ix9ine dem 100.000 dollars, hvis de lod ham gå. Men de endte med at tage hans kæder og smykker i stedet, hvorefter rapperen undslap.

Og dermed var en af hiphophistoriens mest opsigtsvækkende retssalshistorier slut for dén dag. 6ix9ines vidnesbyrd fortsætter i dag, torsdag.

Læs også: Retssagen er i gang: 6ix9ine vidner mod sine tidligere bandevenner

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af