Retssagen er i gang: 6ix9ine vidner mod sine tidligere bandevenner

Retssagen er i gang: 6ix9ine vidner mod sine tidligere bandevenner
6ix9ine under en retssag i august 2018. (Foto: Bob Levey/Getty Images)

Der har været meget spekulation om, hvorvidt 6ix9ine står til virkelig lang eller virkelig kort tids fængsel. Til en start så det ud til, at de tunge anklager, der blev rettet mod ham – bevæbnet røveri, narkohandel, mordkonspirationer – ville kunne give mellem 32 år og livstid.

Men derefter kom det hurtigt frem, at New York-rapperen med det karakteristiske farverige hår havde lavet en aftale med den offentlige anklager, der potentielt kunne ende med en løsladelse allerede i januar 2020.

Siden da har rapperens kæreste skrevet på sociale medier, at hun forventer ham hjemme meget snart, og samtidig er hans tidligere manager, der også var en del af samme bande som 6ix9ine, blevet dømt til 15 års fængsel.

Hvordan det går 6ix9ine, afhænger altså af hans aftale med myndighederne og dermed (efter alt at dømme) også af hans vidnesbyrd i retten. Og præcis hvordan det kommer til at foregå, kunne man for første gang se tirsdag, hvor Daniel Hernandez, som han hedder, optrådte som vidne i retten i New York.

6ix9ines vidnesbyrd er en del af myndighedernes sag mod Anthony ’Harv’ Ellison og Aljermiah ’Nuke’ Mack, der var en del af Nine Trey Gangster Bloods-banden sammen med rapperen, og sitet Complex var med i salen, da rapperen skulle udtale sig.

De rapporterer, at Daniel Hernandez blandt andet har vidnet, at han valgte at samarbejde med myndighederne dagen efter sin anholdelse den 18. november 2018. Og at han derudover har fortalt sin fascinerende og pænt forfærdende historie om vejen ind i både musikbranchen og bandelivet.

Det er især interessant, at 6ix9ine faktisk først bliver involveret med Nine Trey-banden efter sin første succes, fordi han manglede autentiske bandemedlemmer til at være med i ’Gummo’-videoen. Dén sang blev 6ix9ines største hit, og derefter intensiveredes forbindelserne. Videoen blev også spillet i retssalen, hvor New York-rapperen forklarede, at den handlede om Trippie Redd.

»Trippie Redd og jeg var signet til samme label, så der var en masse jalousi involveret«, fortalte rapperen ifølge Complex. Og han fortalte også, hvad han lærte af at lave ’Gummo’: »Jeg vidste, at formularen var at gentage mit bandeimage, at promovere det. Det er det, folk kan lide«.

Netop det gjorde 6ix9ine så med ‘Kooda’, der om muligt var en endnu voldeligere sang – og som havde endnu flere bandesymboler og -medlemmer i videoen. I sit vidnesbyrd var rapperen helt åben omkring, hvad han fik ud af relationen til banderne: »Min karriere, ville jeg sige. Street credibility. Beskyttelse. Det hele«.

Netop relationen mellem musiksuccesen og banderelationerne har været en central faktor i både 6ix9ines korte succesperiode og hans dramatiske fald – så det er spændende at høre hans udlægning af forholdet mellem sig selv og Nine Trey Gangster Bloods.

Men derudover det fortæller Complex også, at 6ix9ine gav anderledes konkrete oplysninger om banden. Blandt andet om, hvem der er lederne, hvem der kontrollerer bandens fraktion i fængslet, og hvad hans eget forhold til de forskellige medlemmer var.

6ix9ines vidnesbyrd fortsætter i dag onsdag, hvor det forventes, at rapperen fortæller om episoderne i juli 2018, hvor han blev røvet og kidnappet. Det er nemlig bandemedlemmet Anthony ’Harv’ Ellison, der er tiltalt for de to episoder.

Læs også: 6ix9ine ville være både bandemedlem og SoMe-stjerne – det blev hans undergang

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af