Den offentlige anklager anbefaler, at 6ix9ine ikke afsoner fængselstid efter forlig

Den offentlige anklager anbefaler, at 6ix9ine ikke afsoner fængselstid efter forlig
6ix9ine under en retssag i august 2018. (Foto: Bob Levey/Getty Images)

Tekashi 6ix9ine stod over for minimum 47 år i fængsel, da han erklærede sig skyldig i ni anklagepunkter over alt fra narkodistribution til mordforsøg. Men nu ser det ud til, at den 22-årige rapper med det borgerlige navn Daniel Hernandez kan komme ud så tidligt som januar 2020.

Den offentlige anklagemyndighed har anbefalet, at 6ix9ine ikke afsoner fængselstid som del af hans forligsaftale. Anklageren ønsker ikke at rejse tiltale mod 6ix9ine, men forventer i stedet hans fulde samarbejde, hvilket blandt andet indebærer, at han vidner foran en højesteret om Bloods-banden Nine Trey Bloods, som han angiveligt selv har været del af.

I sidste ende hviler 6ix9ines skæbne i en offentlig dommers hænder, når vedkommende skal afsige dom den 24. januar 2020. Men forligsaftalen lyder: »Hvis den tiltalte samarbejder tilfredsstillende, vil regeringen kun anmode om en domsafsigelse under det obligatoriske minimum«.

Læs også: 6ix9ine ville være både bandemedlem og SoMe-stjerne – det blev hans undergang

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af