Tekashi 6ix9ine erklærer sig skyldig i ni anklager – fra gangstervirksomhed og narkohandel til Chief Keef-drabsforsøg

Tekashi 6ix9ine erklærer sig skyldig i ni anklager – fra gangstervirksomhed og narkohandel til Chief Keef-drabsforsøg
6ix9ine.

Tekashi 6ix9ine har indgået en aftale med den offentlige anklager og erklæret sig skyldig i 9 punkter, blandt andet gangstervirksomhed, narkohandel, våbenbesiddelse og voldsforbrydelser. Aftalen blev indgået den 23. januar, afslører nye dokumenter fra retssagen.

Den 22-årige rapper nægtede sig skyldig november sidste år og startede sågar en online underskriftsindsamling i et håb om at blive løsladt mod kaution. Men de offentlige anklagere købte ikke 6ix9ine’s forklaringer. Den officielle anklage lød blandt andet:

»Medlemmer eller tilknyttede af virksomheden promoverede eller fejrede kriminelle handlinger, begået af virksomheden. Primært narkodistribution, voldshandlinger og brugen af skydevåben i musik og på sociale medier. Virksomhedens formål bestod i at bevare og beskytte magt, territorium og virksomhedens profit gennem blandt andet mord og voldstrusler«.

Nu har 6ix9ine indrømmet, at han blev en del af banden Nine Trey Bloods i efteråret 2017 i sin skyldig-aftale. Han indrømmer også at have hjulpet banden med et mordforsøg på et bandemedlem fra en rivalbande. 6ix9ine siger desuden, at han personligt betalte en håndlanger for at skyde Chief Keef og at han selv har deltaget i væbnede røverier og solgt heroin:

»Jeg undskylder til domstolen, til alle, der kom til skade, til min familie, venner og fans, for det jeg har gjort og dem jeg har svigtet«, udtaler 6ix9ine i sin erklæring.

Domsafsigelsen er sat til januar 2020, og det er endnu uvist, hvordan aftalen kommer til at påvirke 6ix9ine’s dom. Ifølge de originale sigtelser stod 6ix9ine over for 32 år til livstid i fængsel. Rapperen har dog indvilliget i at samarbejde med politiet. Han har allerede givet politiet identiteten på gerningsmanden bag Chief Keef-skyderiet.

Læs også: Hvordan Soundcloud-rappen brændte ud kun et år efter gennembruddet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af