P6 Peat og P8 Jazz overlever – fortsætter med at sende i 2020

P6 Peat og P8 Jazz overlever – fortsætter med at sende i 2020
Nelson Can til P6 Beat Rocker Koncerthuset. (Foto: Sophus Wolf/Soundvenue)

P6 Beat og P8 Jazz fortsætter med at sende i 2020. Det har kulturminister Joy Mogensen netop bekræftet i en tale ved fagfestivalen Radio Days, rapporterer DR.

Der er blevet fundet de 15 millioner, der skulle til for, at lukningen af de to radiokanaler kunne blive udskudt. Begge var ellers sat til at lukke ved udgangen af 2019 som led i den omfattende spareplan, der efter et nyt medieforlig blev annonceret i 2018 og indbefatter, at Danmarks Radio skal spare 773 millioner kroner over fem år.

»Danskerne fortjener et mangfoldigt og stærkt public service-udbud. Derfor har regeringen sammen med R, SF, EL og ALT besluttet at give DR en ekstrabevilling, så P6 og P8 kan videreføres i 2020. På denne måde sikrer vi bevarelsen af de stærke miljøer inden for alternativ rytmisk musik og jazz frem mod forhandlingerne om en ny medieaftale«, udtaler Joy Mogensen ifølge DR.

Ifølge den oprindelige aftale skulle P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz lukke – nu er det altså kun P7 Mix, der lukker ved årets udgang.

»Regeringen har nu kigget på de samlede ting, der ligger fra det tidligere medieforlig, og det er der jo ikke et flertal for længere. Vi vil gerne lave et stort medieforlig til næste år, men i mellemtiden er det vigtigt, at vi ikke ødelægger noget«, udtaler Joy Mogensen til DR.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af