Danske kvindelige rappere går sammen om fælleskoncert: »River lortet i stykker og svarer: Her er vi!«

Danske kvindelige rappere går sammen om fælleskoncert: »River lortet i stykker og svarer: Her er vi!«
Her er vi-slænget. (Foto: Jeanette Philipsen)

Hvor er de dygtige kvindelige rappere i Danmark? Det hypotetiske spørgsmål stiller arrangørerne bag en ny koncert, og de har tænkt sig at give et entydigt svar på det med en koncert, der skal fremvise talentmassen af danske kvindelige rappere, som de mener bliver overset af en musikbranche, der ellers samtidig efterspørger flere kvinder i hiphop.

Koncerten, der har fået titlen ‘Her er vi!’ afholdes 16. november på Forbrændingen i Albertslund, der passende nok kun booker kvindelige artister i hele 2019 i et forsøg på at gøre op med uligheden i kønsfordelingen på de danske livescener.

På plakaten finder vi både nogle af de kvinder, der var med fra starten, såvel som de helt nye artister, der pibler frem i disse tider. Veteranerne Karen Mukupa og MisMarie står altså side om side med (mere eller mindre) nyere navne som Annelise, Vigsø, Yukka, Tovepigen, Yakuza og ikke mindst Goldie 6is, der for nylig vendte hoveder med sin twerk- og attitudefyldte musikvideo til den overskudsagtige single ‘Basic Bish’. Både Yakuza og Goldie var i øvrigt også med, da Roskilde holdt hiphop-housewarming på dette års festival. Dj på aftenen er MorUgle.

Arrangørerne bag ‘Her er vi!’ skriver følgende på Facebook:

»16. november går en stor flok danske kvindelige MC’s sammen om et brag af en koncert på Forbrændingen, så hele musikindustrien endnu en gang kan stille spørgsmålet: Hvor er de dygtige kvindelige rappere? Og pigerne endelig river lortet i stykker, lukker munden på dem og svarer: ”Her er vi!”«.

Du kan læse mere om eventet på Facebook.

‘Her er vi!’
16. november
Forbrændingen, Albertslund
Billetpris: 149 kr, (forsalg) / 179 kr. (i døren)

Læs også: Stop med at spørge Tessa, om hun skriver sine tekster selv

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af