Fem musikevents under Kulturnatten, der er værd at tjekke ud

Én gang om året flyder hovedstadens gader over med – lad os bare være ærlige – hovedsageligt familier, der udforsker Kulturnattens mange tilbud. Men der er altså også events for dem, der ikke er børn (og ikke har nogen). Her er fem musikalske events, der er værd at tjekke ud til Kulturnatten 11. oktober.
Fem musikevents under Kulturnatten, der er værd at tjekke ud
Selma Judith til Soundvenue-festivalen INPUT i Pumpehuset. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Leonard Cohen og Selma Judith

Selma Judith, der for nyligt lagde vejen forbi Soundvenues endagsfestival INPUT, sætter sig endnu engang til rette bag harpen og giver koncert i Kunstforeningen Gl. Strands hyggelige gårdhave. Her vil hun både spille eget materiale og desuden sange af Leonard Cohen i anledning af Gl. Strands kommende udstilling om den afdøde legende – en udstilling som i øvrigt er et samarbejde med Nikolaj Kunsthal, der således også holder et Cohen-relateret hyldestarrangement med musik fra blandt andre Jomi Massage.

Kulturnatten i GL Strand
Kl. 18.00 (Selma Judith 19:45 – 20:15), Kunstforeningen Gl. Strand

Kulturnatten i Nikolaj Kunsthal: Hyldest til Leonard Cohen
Kl. 18.00 (Elektronisk koncert m. Christian Rønn, Jørgen Teller og Jomi Massage, kl. 21.00), Nikolaj Kunsthal

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Poetisk koncert med Lise Westzynthius og Bjørn Rasmussen ved Foreningen Poesiens Hus

Lise Westzynthius osede af nærvær på sidste års stærke comeback-album ‘Ja’, der blev lavet i samarbejde med forfatteren Bjørn Rasmussen. Det samarbejde er de to nu klar til at opføre live ved denne performance, der vil veksle mellem oplæsning og musik.

Kulturnatten: Koncert med Lise Westzynthius & Bjørn Rasmussen
Kl. 18.00, Foreningen Poesiens Hus

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Bliv badet i techno til Hillerødgade Badets svømmehalsnatklub

En tur i svømmehallen kombineret med pulserende techno og natklubstemning lyder… anderledes. Ikke desto mindre kan du opleve netop det i Hillerødgade Badet, hvor eventet Aquasounds (af Øen og Kultur N) præsenterer Rune Bagge, Sortlegeme og TLS, der sørger for techno og ambient. Fra kl. 18-19 er svømmehallen dedikeret til børn i alderen 5-12 år, men kl. 20 bliver lyset dæmpet, og så er det altså tid til late-night voksensvømning.

Kulturnat: Aquasounds med Rune Bagge og Sortlegeme
Kl. 20.00, Hillerødgade Bad og Hal

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Månevandring til midnatskoncert med Sofie Birch i Rundetårns Bibliotekssal

Rundetårn markerer 50-året for månelandingen med et varieret arrangement, der både byder på astronaut-workshop for de mindste, installationskunst i den tilstødende Trinitatis Kirke, og sidst men ikke mindst en natkoncert med den elektroniske komponist Sofie Birch, der altså vil forsøge at tage publikum med på en rumrejse i tårnets smukke bibliotekssal.

Late night koncert med Sofie Birch på Kulturnatten
Kl. 23.00, Bibliotekssalen i Rundetårn

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Opdagelseskoncert med Copenhagen Phil på Frederiksberg Rådhus

Det sjællandske symfoniorkester Copenhagen Phil er – uden for klassiske musikkredse – kendt for deres ’60 Minutes’-koncerter, hvor de har spillet med navne som When Saints Go Machine, Mew og Den Sorte Skole. Til Kulturnatten giver de en anden slags, men ikke mindre særlig koncert, hvor både børn og voksne kan gå på opdagelse blandt orkestret og kigge de 65 musikere over skulderen – altså imens de spiller – og få et skud musikalsk dannelse med klassiske mesterværker fra Tjajkovskijs ‘Romeo og Julie’ og sågar John Williams’ ikoniske ‘Imperial March’ fra ‘Star Wars’.

Kulturnatten på Frederiksberg: Byen på Vrangen
Kl. 19.00, 20.15 og 21.30, Frederiksberg Rådhus

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af