Her er 10 koncerter, du skal opleve i oktober

Efteråret er over os, og der findes vel næppe en bedre aktivitet end at gå til koncert, mens regnen siler ned, og blæsten rusker udenfor. Ariana Grande, Selma Judith og Daniel Caesar er alle udsolgt, men det til trods er der heldigvis masser af alternativer i spillestedernes kalendere. Vi har udvalgt 10 herunder, som der stadig er billetter til.
Her er 10 koncerter, du skal opleve i oktober
Jamila Woods. (Foto: Monica Schipper/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Pixies
1. oktober, KB Hallen

De alternative rockveteraner i Pixies genforenedes efter 23 års pause tilbage i 2014, hvor de også gav deres seneste koncert i Danmark på NorthSide. Nu har de netop udgivet deres tredje album efter genkomsten, det ganske solide ‘Beneath The Eyrie’, der lover fint for koncerten i K.B. Hallen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bisses Halbal-turné
4. oktober, turné

Bisse bringer country til folket med sin såkaldte halbal-turné, som han indleder med to koncerter på Hotel Cecil i København. Den første blev hurtigt udsolgt, så det er med at skaffe sig billetter til ekstrakoncerten, mens man stadig kan. Han kommer desuden forbi Odense, Aalborg og Aarhus på sin vej og medbringer materiale fra sit nye album ‘Tanzmaus’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Chromatics & Desire
4. oktober, Store Vega

Chromatics gæstede senest Danmark med en koncert i Skuespilhuset under Distortion i 2012, hvor deres svævende italo disco fyldte natten på magisk vis. Gruppen bidrog i sin tid til den velkendte noir-stemning på ‘Drive’-soundtracket fra 2011, så hvis det er den, man er ude efter, bliver man formentlig ikke skuffet, når bagmanden Johnny Jewel medbringer alt det bedste, hans pladeselskab Italians Do It Better har at byde på.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bill Callahan
10. oktober, Store Vega

Bill Callahan vendte i juni tilbage med albummet ‘Shepherd in a Sheepskin Vest’, som gjorde op med myten om den lidende kunstner og i stedet fokuserede på Callahans lykkelige ægteskab og status som nybagt far uden dog at blive kvalmt undervejs. Der er altså i den grad lagt op til en opløftende og hjertevarm aften i Store Vega.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fraads
11. oktober, Lille Vega + 12. oktober, Radar

Fraads har de seneste år cementeret deres status som en af de allermest interessante stemmer på den danske hiphopscene, hvilket både kan krediteres de tungsindige produktioner og det følelsesladede tekstunivers. Nu er de klar til headliner-koncerter på først Lille Vega og så Radar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Alex Cameron
21. oktober, Store Vega

Alex Cameron har spillet sig hele vejen op igennem Vegas forskellige venues, siden han i 2017 gav en udsolgt koncert på Ideal Bar og derefter gæstede Lille Vega. Nu er sangeren og sangskriveren så tilbage og klar til at indtage Store Vega, hvor han med sit nye album ‘Miami Memory’ i rygsækken står klar til at spidde samtiden gennem sine fremragende, nostalgiske popmelodier.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nilüfer Yanya
22. oktober, Voxhall + 23. oktober, Lille Vega

Britiske Nilüfer Yanya udgav tidligere i år sin ambitiøse debut ‘Miss Universe’, der var intet mindre end et konceptalbum om angst i den moderne tidsalder. Hendes personlige vokal og solide sangskrivning skinnede tydeligt igennem på albummet, og det bliver således spændende at opleve, hvordan narrativet fra ‘Miss Universe’ oversættes til koncertformat i Lille Vega.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dave
25. oktober, Store Vega

Dave imponerede tidligere i år med det samfundsrevsende og selvransagende ‘Psychodrama’, og den blot 21-årige rapper har netop indkasseret den prestigefyldte britiske musikpris Mercury Prize for det flotte album. Nu er stortalentet tilbage i Vegas gemakker på Enghavevej, hvor han spillede i Ideal Bar i 2016. Siden da er han vokset et par niveauer og er altså denne gang at finde i Store Vega.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Slowthai
26. oktober, Lille Vega

Slowthai er ikke sur. Han er decideret vred, når han revser hjemlandet på det hårdtslående debutalbum ‘Nothing Great About Britain’. Den fandenivoldske grime-rapper besøgte Journey.fest i Den Grå Hal med sine agressive britiske gloser tidligere på året, og her lykkedes han på højenergisk vis med at indlemme publikum i sin vrede. Det skal blive spændende at se, om han kan efterlade Lille Vega i samme sitrende tilstand.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Soundvenue Session: Jamila Woods
31. oktober, Hotel Cecil

Vores koncertrække Soundvenue Sessions er bygget op omkring udenlandske kunstnere, hvis karriere er klar til at tage et kvantespring mod nye højder. Og det må i den grad siges at være sandt, hvad angår Jamila Woods, som du nu har chancen for at opleve i Hotel Cecils intime omgivelser. Den amerikanske r’n’b-sanger/aktivist udsendte sit andet album ‘Legacy! Legacy!’ tidligere i år, og siden da er det væltet ind med rosende ord om det omfattende konceptalbum, hvor Woods hylder sine forbilleder gennem musikken.

Læs også: Vind billetter til vores Soundvenue Session med r’n’b-sangeren Jamila Woods

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af