Chromatics har udgivet deres første album i syv år – men ikke det, vi gik og ventede på

Chromatics har udgivet deres første album i syv år – men ikke det, vi gik og ventede på
Chromatics-sanger Ruth Radelet. (Foto: Johnny Jewel)

Den mystiske italo disco-gruppe Chromatics og dennes excentriske bagmand, Johnny Jewel, har efterhånden opnået noget nær kultstatus hos et dedikeret publikum, der har ventet tålmodigt på projektets næste album efter hovedværket ‘Kill For Love’ imponerede helt tilbage i 2012.

Og nu – hele syv år efter – har Chromatics helt uden forvarsel udgivet albummet ‘Closer to Grey’ på Jewels eget selskab Italians Do It Better. Pladen består af tolv hidtil uudgivne sange med undtagelse af titelnummeret, som faktisk udkom for første gang helt tilbage i slutningen af 2014.

En del af overraskelsen består i, at gruppen for hele fem år siden annoncerede deres efterfølger til ‘Kill For Love’ i form af det nu nærmest sagnomspundne ‘Dear Tommy’-album, som siden er blevet forsinket af flere omgange og altså endnu ikke har set dagens lys, blandt andet fordi Jewel efter sigende destruerede og derefter genindspillede det hele efter en nærdødsoplevelse.

Mystikken forsætter altså, og hvorvidt vi nogensinde får ‘Dear Tommy’ at høre er ikke til at sige, men noget kunne tyde på, at Jewel stadig har planer om at udgive det, idet ‘Closer to Grey’ er blevet anført som gruppens syvende album, mens ‘Kill For Love’ var deres femte. Der er så at sige reserveret plads til ‘Dear Tommy’ på sjettepladsen.

De nye sange kan opleves live allerede i weekenden, da Chromatics på fredag den 4. oktober giver en sjælden koncert på dansk grund i Store Vega (flyttet fra Den Grå Hal).

Læs også: Her er 10 koncerter, du skal opleve i oktober

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af