Kodak Black idømt næsten fire års fængsel

Kodak Black idømt næsten fire års fængsel
Kodak Black på scenen i Brooklyn. (Foto: Nicholas Hunt/Getty Images)

Rapperen Kodak Black er blevet idømt 46 måneders fængsel for våbenbesiddelse og for at angive falske oplysninger om sin straffeattest på de formularer, man skal udfylde for at få lov at anskaffe sig et våben i Florida.

Der er dog tale om en – omstændighederne taget i betragtning – mild dom, idet maksimumstraffen for den 22-årige rappers handlinger er ti år. Det skriver Miami Herald, som var tilstede i retten.

»Unge mennesker gør dumme ting, og jeg plejer at lade dem slippe billigt for det. Problemet er, at du har lavet dumme ting, siden du var 15«, skulle dommeren Federico Moreno have sagt til Black.

Den konkrete sag startede tilbage i maj, hvor Black blev arresteret for våbenbesiddelse i Miami på vej til Rolling Loud-festivalen, som altså måtte aflyse Florida-rapperens hjemmebanekoncert i sidste øjeblik.

Kodak Black lod til at angre sine handlinger, da han ifølge Miami Herald undskyldte i retten: »Jeg undskylder for de handlinger, som har ført mig hertil. Jeg tager det fulde ansvar for mine fejltagelser«.

Anklagen om de falske oplysninger på formularerne havde Black da også selv erkendt og tilstået i forbindelse med anholdelsen.

De seneste år har budt på et hav af kriminelle anklager mod Black om alt fra våbentyveri og marijuanabesiddelse til omsorgssvigt af barn og brud på prøveløsladelsebetingelse. Mest alvorlig er dog anklagen om et påstået seksuelt overgreb, der skulle have fundet sted på et hotelværelse i South Carolina i 2016. Den retssag er endnu ikke gået i gang, men her kan Black altså risikere en væsentlig længere straf på op til 30 års fængsel, hvis en jury finder ham skyldig.

Læs også: Se den Travis Scott-instruerede musikvideo til Kodak Blacks ‘ZEZE’, som hele Twitter griner af

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af