Chokerende Eminem-video rekonstruerer masseskyderi i Las Vegas

Den første musikvideo fra Eminems surprise-album ‘Music to Be Murdered By’ gengiver amerikanske Stephen Paddocks masseskyderi i Las Vegas i 2017, hvor han skød og dræbte 58 mennesker.

Det er nummeret ‘Darkness’, der har fået den voldsomme og chokerende billedside. Den deprimerede Eminem sidder fanget i et mørkt rum, mens Paddock er på sit hotelværelse, i gang med at forberede sit masseskyderi omgivet af vodkaflasker og tomme pilleglas.

Paddock spilles af en skuespiller, der dog er iklædt samme tøj som Eminem, så de to historier til en start smelter sammen, inden Paddock tager hætten ned og åbner ild. Teksten i ‘Darkness’ er skrevet ud fra Stephen Paddocks perspektiv, og især tredje vers handler om selve episoden i Las Vegas.

»People start to show up, time to start the show up / it’s 10:05 PM and the curtain starts to go up«, rapper Eminem blandt andet. Det er dét klokkeslæt, som Stephen Paddock startede sit masseskyderi på.

Eminem er kendt for at chokere, og rekonstruktionen af Stephen Paddocks handlinger i Las Vegas er bestemt en af rapperens mest chokerende musikvideoer.

Videoen slutter med en række nyhedsudsendelser om andre masseskyderier, og det hele er altså Eminems forsøg på et wakeup-call for at få ændret USA’s våbenlovgivning.

»When will this end? When enough people care«, lyder det afsluttende budskab på skærmen efterfulgt af en opfordring til at stemme ved det kommende præsidentvalg.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af