Damon Albarn kommer til Danmark for at fejre Roskilde Festival

Damon Albarn kommer til Danmark for at fejre Roskilde Festival
Damon Albarn. (Foto: Linda Brownlee)

Når man fylder rundt, samler man sine nærmeste omkring sig, og det er netop, hvad Roskilde Festival gør i år, hvor festivalen afholdes for 50. gang.

Med sine ti optrædener på Dyrskuepladsen – blandt andet solo og med Blur og Gorillaz – er Damon Albarn uden tvivl en af de kunstnere med det tætteste bånd til festivalen, og derfor vil han også deltage i fejringen til sommer.

Det bliver dog ikke på selve festivalen, at Damon Albarn viser sin respekt, men derimod i K.B. Hallen den 10. juni, hvor han fremfører sit nye projekt ’The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows’. Værket fremføres af Albarn og et ensemble med klassiske instrumenter, elektronik, vokal og klaver og er inspireret af den islandske natur.

»At Albarn nu har kastet sig over et projekt, der ikke minder om den gængse festivalkoncert, har vi taget som en udfordring. Derfor præsenterer vi ham i en ramme, hvor vi fortsat kan bygge bro mellem et nysgerrigt publikum og en eksperimenterende musiker – på kunstens præmisser«, fortæller Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, om årsagen til, at Damon Albarn ikke fremører værket på selve festivalen.

Roskilde Festival lover i en pressemeddelelse, at koncerten blot er den første i en serie af aktiviteter, der skal fejre festival nr. 50, som løber af stablen fra den 27. juni til den 4. juli. På plakaten er blandt andre Taylor Swift, Tyler The Creator, Mura Masa, TLC, Thom Yorke og Pusha T.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af