Jeg nægter at tro på, at ’Changes’ er det mest interessante, Justin Bieber har at fortælle lige nu

Biebers nye album kunne have været et indblik i livet hos en af vor tids mest toneangivende popstjerner. I dokumentarserien ‘Seasons’ kan man se, at der bestemt er noget at fortælle. Så hvorfor er ’Changes’ så ensporet og frustrerende fokuseret på romantik og den helt lyserøde kærlighed?
Jeg nægter at tro på, at ’Changes’ er det mest interessante, Justin Bieber har at fortælle lige nu
Justin Bieber. (Foto: Joe Termini)

KOMMENTAR. Justin Bieber. Der findes næppe nogen mere polariserende figur inden for de seneste fem-ti års popmusik.

Han er gået fra barnestjerne til ’voksen’stjerne for øjnene af os alle, og den rejse har ikke været nem. Hverken for ham selv eller for de fans, der flere gange har måttet se ham stå igennem skandalesager, tabloidoverskrifter og uendelige mængder internethad. Især tiden efter ‘Purpose’ var hårde dage i Bieber-land. Han har både været afhængig af stoffer, været anholdt flere gange, og oveni hatten døjet med borreliose og kyssesyge.

Alt det og meget mere kan man se og høre om i Youtube-dokumentarserien ’Seasons’ samt i et nyligt interview, popstjernen lavede med Apple Musics Zane Lowe. Så med de historier, de oplevelser, den baggage, skulle man tro, at Justin Biebers nyligt udgivne album ‘Changes’ var fyldt med selvransagelse, indrømmelser, ærlighed og refleksion over den hektiske periode.

Men ak nej. Der er stort set intet på ‘Changes’, der forholder sig til – eller nærmest eksisterer i samme univers – som den virkelige verdens Justin Bieber. Eller, det vil sige: Der er selvfølgelig én ting, der overlapper. En meget vigtig ting. Hailey Bieber, Justins kone.

Lad det være sagt med det samme: Jeg har intet imod Hailey, ægteskab, kærlighed, romantik eller lignende. Jeg er overbevist om, at Justin og Hailey har et, for dem, perfekt forhold. Det er i hvert fald det indtryk, man får i dokumentarserien, hvor Hailey hele tiden sidder i en sofa i hjørnet, på bagsædet i bilen eller er med i studiet.

Men hvor forholdet til Hailey fylder meget i dokumentaren, fylder det nærmest alt på ‘Changes’, der måske bare skal ses som en romantisk gave til hustruen, som det blev formuleret i vores anmeldelse.

Stort set alle sange tærsker rundt i lyserøde, romantiske Valentins-gloser. Igen: Intet ondt om kærlighedssange – eller kærlighedsalbum, hvad det her nok mere er. Jeg synes ikke, der er noget galt i at hylde kærligheden. Men det føles næsten som at blive holdt for nar, når man ved, at Justin Bieber har så meget mere at fortælle om.

Det er nærmest svært at tro, at den Justin, vi i dokumentaren ser snakke om stofmisbrug, sygdom, angst og berømmelse, skulle synge de her sukkersøde, overperfekte r’n’b-sange.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvor er sangen om, at »antidepressiv medicin hjælper mig med at komme op om morgenen«, som han siger i dokumentaren? Hvor er sangen om det underlige iltkammer, man flere gange ser ham lægge sig ind i for at få ro i kroppen? Hvor er sangen om stofmisbruget, om den mørke periode, man ved, han er gået igennem?

Selvfølgelig kan Justin Bieber ikke bare udgive et deprimerende og dystert album, og det er heller ikke det, jeg vil have. Men hvor ville jeg ønske, at den lyserøde sky ikke blev så kvælende.

»I didn’t go that deep«, siger Justin Bieber i Zane Lowe-interviewet.

Måske snakker han om den sangstil, han bruger på albummet, hvem ved – Bieber virker svær at snakke med og gennemskue i interviewet, selv om han (takket være Zane Lowe) åbner op til sidst. Men uanset hvad er det en udtalelse, der lige så godt kunne gælde albummet som helhed. For det er virkelig ikke dybt. Det er sukkersøde, frysetørrede romcom-følelser, som er lavet til TikTok og Instagram-generationens overperfekthed og ikkeeksisterende tålmodighed.

Hvorfor er Justin Bieber ikke så åben på ‘Changes’, som han er villig til at være andre steder? Er det fordi, han ikke kan rumme at synge om det? Hvis det er, kan man kun håbe, at han vil nå et punkt, hvor han kan.

Eller er det, fordi det bare er der, Justin Bieber er lige nu – at hans forhold virkelig fylder alt? Dokumentaren ender på en måde også med at kredse mest om Justin&Hailey™ og deres forhold. Og i Zane Lowe-interviewet, efter en tydeligt rørt Justin har talt om, hvordan verden er et mørkt sted, bliver han spurgt ind til, hvad han gerne vil opnå det næste årti.

Hans svar er at vende sig mod Hailey, der tilsyneladende endnu engang sidder med på sidelinjen, og sige, at han glæder sig til at få børn med hende.

Jeg er glad for, at Justin Bieber er tilbage. Alt andet lige er han en af tidens mest interessante (og bedste) popstjerner. Men jeg ville ønske, at han, også i sin musik, ville lukke os lidt mere ind i, hvad der sker – hvordan det er at være Justin Bieber. For der være andet at skrive om end det at have en ‘Yummy’ kone.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af