Roskilde Festivals hovednavne har det laveste aldersgennemsnit nogensinde

Roskilde Festivals hovednavne har det laveste aldersgennemsnit nogensinde
Tyler, The Creator. (Foto: Sam Rock)

»Man behøver ikke at have 20 års erfaring for at fylde Orange Scene. Den æra er forbi«.

Sådan lyder det fra Roskildes musikchef Anders Wahrén i dagens pressemeddelelse om festivalens fulde program, og bag den udtalelse ligger det faktum, at Roskilde Festival i 2020 så at sige slår ungdomsrekord, når det kommer til hovednavnene.

»Med årets musikprogram gør vi det, vi altid har gjort: ser fremad. Det har været vigtigt for os, at festival nummer 50 har kurs mod fremtiden, og derfor bliver 2020 året med det laveste aldersgennemsnit nogensinde blandt hovednavnene«, fortæller Wahrén i pressemeddelelsen.

Og der er da også noget om snakken: Tyler, the Creator er 28 år gammel. Taylor Swift er 30. Gennemsnitsalderen i Haim ligger på omkring de 31. Samme alder har Kacey Musgraves. Kendrick Lamar er 32, det samme er FKA Twigs.

Her er ingen Bob Dylan eller Paul McCartney til at trække aldersgennemsnittet op, og årets ældste headliner virker faktisk til at være Faith No More, hvor flere medlemmer er 56-57 år gamle. Forsanger Mike Patton er dog blot 52 år gammel, og han bliver således slået af 55-årige Thomas Helmig.

»Vi har en virkelig ung generation af headliners. Det er fedt i forhold til, hvad vi nogle gange har måttet høre på om, at Orange Scene er dødsdømt, fordi der ikke bliver ’lavet’ store rockbands længere. Men det er jo bare nogle andre steder, man skal kigge hen for at få fyldt den ud«, fortæller Anders Wahrén til Soundvenue i et nyt interview.

»Vi har nogle legender med – også inden for rocken – men det er ikke dem, der nødvendigvis skal lave de store fællessangsmomenter. Det er nogle af popartisterne, der skal det for tiden, og jeg synes, det er fint, vi kan veksle mellem det«, lyder det.

Og nu vi er ved tal, for tal er sjove, så er her nogle flere Roskilde Festival-tal:
– Publikumskapaciteten er 80.000 partout-billetter og 20.000 endagsbilletter.
– Musikprogrammet indeholder 183 navne.
– 41 lande er repræsenteret på plakaten.
– 76 af navnene er fra nordiske lande.
– 29 procent af årets navne er danske.
– 77 procent af årets navne har ikke optrådt på Roskilde Festival før.

Læs mere: Hele vores dækning af Roskilde Festival-plakaten

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af