M.I.L.K. smeder sommerhits, lige så let som vi andre trækker vejret

M.I.L.K. smeder sommerhits, lige så let som vi andre trækker vejret
M.I.L.K. (Foto: Tue Blichfeldt)

‘It’s Always Summer Somewhere’, proklamerer M.I.L.K. med titlen på sit debutalbum. Og pladen oser da også solskin, storbystrand og bølgende surferhår. Med en enorm mængde percussion, dansende baslinjer og varme synthesizere er det umuligt ikke at tænke på Californien eller Sydfrankrig, men Emil Wilk, der gemmer sig bag aliasset M.I.L.K., er lige så dansk som en øko-sødmælk fra Arla.

Med en legesyg samling instrumenter, der spænder fra spansk guitar og dæmpet trompet på ‘Landslide’ over koklokker, tamburiner og congas på ‘VCR’ til dansende bas, discoguitar og synthesizere a la Daft Punk på ‘Summer Freckles’, fremmaner M.I.L.K. 14 forskellige sommerstemninger på samme album, og det er aldrig kedeligt. De fleste numre kan man danse til, og resten får uundgåeligt hovedet til at vugge og drømme sig til varmere tider og steder.

Der er ikke mange nye elementer på ‘It’s Always Summer Somewhere’. Alligevel lyder det friskt, for brudstykkerne er både mange og forskellige.

‘Catching Vibes’ kunne lige så godt have været et Ricky Martin-nummer med surfguitaren og det stramme 90’er-groove. ‘Prisoner’ er en vuggende tyggegummipopsang med lyse klaverakkorder og et trommespor, der både læner sig tilbage og pumper sangen fremad. Og så er der tidlig Justin Timberlake på ‘Gone For a Reason’, samba på ‘High on Nothing’ (der har brasilianeren Criolo med på et portugisisk vers) og Daft Punk-bedroom-disco på ‘Decent Driver’.

På trods af det varierede lydbillede trækker Emil Wilk en poplyserød tråd gennem albummet. For det lyder alt sammen af M.I.L.K., der lægger sin bløde, afslappede stemme oven på alle numrene. Vokalen er ikke så bemærkelsesværdig, men det gør ikke noget, for den blander sig med helheden og skaber netop den stemning, den skal – for eksempel på ‘Landslide’, hvor Wilk lige så let væver sig rundt om trompetsoloen henimod slutningen af nummeret.

Selv om det ikke lyder nyt, er niveauet på albummet enormt højt. Alle numrene groover på hver sin måde, og det er let at sætte på igen og igen, for ‘It’s Always Summer Somewhere’ minder lytteren om sol og varme – og det bliver man i godt humør af.


Kort sagt:
‘It’s Always Summer Somewhere’ er et legesygt debutalbum fra en dygtig håndværker, der kan spytte sommerhits ud, som vi andre trækker vejret. Det er ikke nyskabende – det er bare helt vildt lækkert.

M.I.L.K.. 'Always Summer Somewhere'. Album. Virgin Music Denmark.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af