Radiostationer skruer op for dansk musik under corona-krisen – DR øger andelen til 80%

Radiostationer skruer op for dansk musik under corona-krisen – DR øger andelen til 80%
Soleima. (Foto: Benjamin Laustrup)

Spillesteder er lukket ned, festivaler aflyses, udgivelser udskydes. Heller ikke musikverdenen går fri, når det gælder konsekvenserne af corona-krisen. Danske musikere lider under ikke at kunne komme ud og dele deres musik – og danskerne lider under ikke at kunne hverken opsøge eller opleve den.

Problematikken fik i går kulturminister Joy Mogensen til at afholde et Skype-møde med danske radiostationer og foreningen Spil Dansk for at diskutere, hvordan dansk musik kan blive løftet under krisen.

Resultatet blev, at DR fra i morgen (onsdag den 25. marts) og to uger frem øger andelen af dansk musik til 80% på P3 og P4 (mod 49% i dag). DR skruer endvidere op for den danske musik på P5, P6 Beat og P8 Jazz.

Flere kommercielle radioaktører, heriblandt Radio4 og Radio Loud, vil ligeledes øge andelen af dansk musik og søsætte initiativer for at fremme dansk musik.

»Mere dansk musik i radioen kan forhåbentlig hjælpe med eksponeringen af danske kunstnere og give et økonomisk bidrag i form af rettighedsmidler til de afspillede kunstnere i en tid, hvor de ikke kan komme ud på landets koncertsteder. Det, håber jeg, kan være en lille hjælp i den udfordrende situation,« lyder det fra Joy Mogensen i en pressemeddelelse.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af