Roskilde Festival er officielt aflyst: »Vi er dybt ulykkelige«

Roskilde Festival er officielt aflyst: »Vi er dybt ulykkelige«
Roskilde Festival.

2020 bliver uden Roskilde Festival. Det er den barske realitet, efter Mette Frederiksen på et pressemøde har meddelt, at større forsamlinger forbydes til og med august.

Her kort tid efter statsministerens udmelding har Roskilde Festival officielt aflyst årets begivenhed.

Administrerende direktør i Roskilde Festival, Signe Lopdrup, udtaler i en pressemeddelelse: »Vi er dybt ulykkelige. Vi frygtede, at det ville ske. Vi har til det sidste håbet, at det ikke ville ende på denne måde. Men risikoen for smittespredning er for stor, når så mange mennesker er samlet, og det hensyn er ubetinget det vigtigste«

Roskilde Festival nummer 50 må altså vente til 2021. Billetter til årets festival kan overføres til 2021 eller refunderes.

Roskilde Festival forventer, at de præcise omstændigheder omkring både overførsel og refusion vil være klar snarest muligt.

Og hvad vil aflysningen så betyde for Roskilde Festival fremadrettet?

»Det er endnu for tidligt for os at sige noget præcist om de økonomiske konsekvenser; de afhænger af hvilke ordninger og hjælpepakker, der er – det skal vi nu til at se nærmere på«, udtaler Signe Lopdrup i pressemeddelelsen og fortsætter: »Konsekvenserne vil dog være alvorlige uanset. Ikke bare for os, men også for de frivillige foreninger, kulturpartnere, virksomheder og organisationer, der står bag boder, yder service på pladsen eller som bidrager med programindhold og produktioner. Mange af disse aktører er i forvejen meget hårdt ramt af Corona-krisen«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af