Billie Eilish tordner: »Hvis jeg hører én hvid person mere sige ‘All Lives Matter’, bliver jeg sindssyg«

Billie Eilish tordner: »Hvis jeg hører én hvid person mere sige ‘All Lives Matter’, bliver jeg sindssyg«
Billie Eilish.

Mens gaderne i USA står i lys lue som følge af protesterne mod politimordet på George Floyd, har en række stjerner brugte deres platforme til at kræve retfærdighed for Floyd og dermed gøre op med systemisk racisme.

Forleden delte Beyoncé en opfordring om at støtte op om #JusticeForGeorgeFloyd, og nu går Billie Eilish også på barrikaderne.

I et længere Instagram-opslag går den 18-årige musiker hårdt til All Lives Matter-bevægelsen med ordene: »Hvis jeg hører én hvid person mere sige ‘All Lives Matter’, bliver jeg sindssyg«.

»Jeg har brugt ugen på at finde den rigtige måde at sige det her på. Jeg har en enorm platform og derfor prøver jeg hårdt på at være respektfuld og gennemtænke, hvad jeg siger og hvordan jeg siger det. Men holy fuck, jeg er nødt til bare at begynde at tale«, indledte Eilish sit opslag.

I opslaget langer Billie Eilish både ud efter white privilege og All Lives Matter-bevægelsen: »Hold nu kæææææft. Det her handler ikke om jer. Hold op med at få alting til at handle om jer«, skriver musikeren.

Eilish nagler senere i opslaget sit stærke budskab fast med syvtommersøm: »Hvis alle liv betyder noget, hvorfor bliver sorte så dræbt bare for at være sorte? Hvorfor bliver immigranter forfulgt? Hvorfor får hvide mennesker muligheder, som mennesker af andre racer ikke får? Hvorfor er det okay for hvide mennesker at protestere på åben gade med semiautomatiske våben, når de rent faktisk har fået forbud mod at være på gaden? Hvorfor er det okay at kalde sorte mennesker for ‘thugs‘, når de protesterer mod mord på uskyldige mennesker? Ved du hvorfor? White. Fucking. Privilege«.

Hun afslutter med ordene: »Black Lives Matter. Black Lives Matter. Sig det igen. #JusticeForGeorgeFloyd«.

George Floyd blev dræbt 25. maj i Minneapolis, da politimanden Derek Chauvin pressede sit knæ mod hans hals i op mod ni minutter – selv efter Floyd havde mistet bevidstheden. Chauvin er siden blevet fyret fra politiet, men blev først anholdt og sigtet flere dage efter mordet.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
View this post on Instagram

#justiceforgeorgefloyd #blacklivesmatter

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af