Westermans debutalbum har så meget saft og kraft, at man ikke kan undgå at blive tryllebundet

Westermans debutalbum har så meget saft og kraft, at man ikke kan undgå at blive tryllebundet
Westerman. (Foto: Bex Day)

Westerman har tidligere gjort sig positivt bemærket med 2018-ep’en ’Ark’, og han lever i den grad op til potentialet med det ventede debutalbum, ’Your Hero Is Not Dead’. Den engelske sangskrivers første fuldlængde er alt det, man kunne håbe på – og lidt mere. Westerman har nemlig skabt et vedkommende og eftertænksomt drømmepopalbum, der på den ene side lyder friskt som en spontan idé, og på den anden fremstår så naturligt og genkendeligt som et åndedræt.

De 12 numre er lyden af tidens eksistentielle bekymringer pakket ind i en altomfavnende og trøstende lyd, der befinder sig et sted mellem Alt-J og A.A. Bundy – altså i et krydsfelt mellem drømmende, minimalistisk og folket synthpop. Den musikalske genistreg består blandt andet i, at Westerman har evnen til at harmonisere komplekse melodier og alsidig instrumentalisering på en så overbevisende facon, at det lyder som om musikken er en naturlig forlængelse af ham på samme måde som en arm eller et ben.

Anført af Westermans mørke barytonvokal, der flyder oven på den silkebløde og sofistikerede blanding af analog og digital instrumentering, kredser albummet om empati og medfølelse samt de indre kampe, nutidens generation sumper rundt i. Ved at granske sig selv og sin egen placering i livets hjul formår Westerman at give lyd og ord til en samtid, der i den grad kan virke kold og meningsløs.

Med numre som ’The Line’ og ’Think I’ll Stay’ viser Westerman, hvordan han melodisk har fundet en musikalsk pondus, som vil gøre de fleste kolleger misundelige. På førstenævnte illustrerer han desuden sin vokals store rækkevidde, der gnidningsfrit går fra det dybe registre til det høje – alt sammen understøttet af en simpel guitarfigur, bløde rytmer og glødende synth, der kulminerer i det smukke omkvæd.

’Blue Comanche’ og ’Confirmation’ understreger ligeledes albummets rigdom af opfindsomhed, nuancer og kraft. Som en intens bouillonterning er alt overflødigt og smagsløst kogt væk, og tilbage står kun saften og kraften, essensen af den gode popmusik, der har både hjerte, hjerne og en unik lyd.

Westerman har skabt et soundtrack til livets kompleksitet ved at lave musik så åben og luftig, at den kan rumme det uendelige. Melodierne er som mælk og honning i øregangene, og via musikken undersøger den britiske sangskriver vores menneskelige facetter, mens han undervejs både udfordrer og inviterer lytteren indenfor. Hvad mere kan man ønske sig?


Kort sagt:
Den engelske sangskrivers debutalbum udfordrer og inviterer lytteren ind i et univers med så meget saft og kraft, at man ikke kan undgå at blive tryllebundet.

Westerman. 'Your Hero Is Not Dead'. Album. Partisan/Friendly.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af