Soundtrack-legenden Ennio Morricone er død

Soundtrack-legenden Ennio Morricone er død

Den legendariske filmkomponist Ennio Morricone er død, 91 år gammel – det rapporterer blandt andre AFP News Agency og The Hollywood Reporter.

Italieneren er en historiens mest anerkendte soundtrack-komponister, og han er nok allermest kendt som manden, der skabte lyden af Sergio Leones westernfilm med ‘The Good, the Bad and the Ugly’ som spydspidsen.

Ennio Morricone har over 400 soundtracks på samvittigheden, og hans kompetencer strakte sig langt ud over de westerns, som de fleste forbinder hans navn med. Tag klassiske gangster-scores som ‘Once Upon a Time in America’ og ‘The Untouchables’, den drømmende ‘Cinema Paradiso’ eller mesterværket ‘The Mission’.

I 2016 vandt Morricone endelig sin første Oscar, da han modtog en statuette for sit arbejde på Quentin Tarantinos ‘The Hateful Eight’.

»Musikken skal fortælle sin egen historie. Det primære mål i filmmusik er at overbringe, hvad der ikke er sagt, og hvad der ikke bliver vist i billedet«, udtalte Morricone, da Soundvenue i 2016 var i audiens hos ‘Maestro’, som han blev kaldt.

Ennio Morricone gav i december 2016 sin eneste danske koncert nogensinde.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af