Hans Zimmer har lavet en biografværdig version af Netflix’ logolyd – den er (selvfølgelig) episk

Hans Zimmer har lavet en biografværdig version af Netflix’ logolyd – den er (selvfølgelig) episk
Hans Zimmer. (Foto: Dita Vollmond)

Hans Zimmer er en rockstjerne inden for filmmusikken. Han samarbejder med Billie Eilish, laver overdådige scores til Christopher Nolan og spiller store arenakoncerter – for eksempel i Royal Arena, hvor han, hvis alt går vel, kigger forbi 21. marts 2021.

Det er tyskeren, man ringer til, når man gerne lige vil have lyduniverset skruet op på episk. Og det er præcis, hvad Netflix har gjort.

De fleste kender streamingtjenestens lille logolyd – den der lille ‘ta-dum’-lydbid, som man efterhånden har hørt så mange gange, at man nok ikke lægger mærke til den længere. Men da Netflix pludselig begyndte at vise film i biografen, havde de brug for en udvidet udgave, som var længere end de oprindelige to-tre sekunder. For det er altså ikke en reklame, som holder i biografmørket, hvor THX-traileren længe var været konge af højttalerne.

Netflix skulle altså bruge en biografstorladen version af deres logolyd, og til den opgave hyrede de Hans Zimmer, som har komponeret den nye, 15 sekunder lange melodi, som du kan høre her.

Resultatet er, selvfølgelig, grandiost og svulstigt. Det er jo Zimmer. Og der er tale om et stykke musik, som på meget kort tid både prikker til følelser af eventyr, forundring og den magi, som for både børn og voksne er forbundet med biografen.

Du kan høre mere om Zimmers Netflix-tjans i den nye episode 100 af podcasten Twenty Thousand Hertz. Og så kan man jo glæde sig til hans kommende soundtracks til både Daniel Craigs sidste James Bond-film og Denis Villeneuves ‘Dune’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af