Off Bloom fik et voice-memo fra popproduceren over dem alle: »Han sang mega dårligt ind over det«

For danske Off Bloom har 2020 været en brydningstid. Tre er blevet til to, og et nyt album med et anderledes udtryk ligger lige om hjørnet. Og så har bandet fået en mindre karrieredrøm opfyldt med et lille Max Martin-samarbejde på den nye single ’What We Do’. Men hvordan får man en håndsrækning fra den legendariske, svenske superproducer?
Off Bloom fik et voice-memo fra popproduceren over dem alle: »Han sang mega dårligt ind over det«
Off Bloom. (Foto: Universal.)

Det er stegende hedt i Danmark, men alligevel er jeg nødt til at fange Mette Mortensen og Mads Christensen over en lidt skramlet Facetime-forbindelse fra Italien. De er søgt mod varmere himmelstrøg til et refugium, hvor de kan få ro til at fordybe sig og skrive musik.

Selv om den opmærksomme fan måske allerede har lagt mærke til, at Off Bloom er gået fra trio til duo, har årsagen bag den nye konstellation i popgruppen endnu ikke været kendt. Forklaringen er dog ganske udramatisk.

Mette: »Alex, vores tredje medlem, blev forelsket i en pige, som bor i New York. Og så besluttede han sig for, at han ville give det en ordentlig chance og simpelthen flytte derover«.

Mads: »Det har været undervejs i noget tid, og det har været meget vemodigt. Men på en eller anden måde var det også det, der skulle ske. Man må lade folk gøre det, der er det rigtige, og det var det rigtige«.

Mette: »Men selvfølgelig er det anderledes. Det ændrer jo dynamikken, når han på den måde er trådt ud. Vi har åbnet vores konstellation lidt op og er begyndt at arbejde sammen med mennesker udefra. For eksempel Vera, Vasco, Goss, School of X og en masse andre«.

Og … Max Martin?

Mette: »Ja, det er en lidt vild historie. Vi var til session med en producer, der hedder CJ, som er signet til Max Martins publishing-bureau. Vi skrev ‘What We Do’ og havde alle sammen mega optur med ham«.

Mads: »Vi var i Los Angeles og tog hjem og sendte den frem og tilbage til CJ, og lige pludselig fik vi en besked med et voice-memo, hvor Max Martin havde sunget ind over sangen. Han sang mega dårligt ind over det!«

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mette: »Og med meget svensk-amerikansk accent. Så begyndte han bare at jamme ind over sangen og endte med af tilføje det melodiske hook, som blev hele omkvædet. Det er jo ikke fordi, det er en kæmpe ting, eller at det ændrer hele sangen, men det var bare det, der manglede, for at den kunne blive forløst. Vi synes jo, at han er det største, der findes, og vi har set alt, hvad der er at se om ham, så det var jo helt vildt«.

(For de uindviede er 49-årige Max Martin en af alletiders største popproducere og popsangskrivere, der har lavet musik med alle fra Britney Spears og Backstreet Boys til Taylor Swift og The Weeknd, red.).

Hvad er det, I ser så meget op til i ham?
Mads: »For mig at se er det fordi, at han formår at blive ved med at forny sig og tage nye folk ind. Og derudover at han skriver popsange på en måde, der altid skubber til en eller anden form for grænse«.

Mette: »Det er nok også, at han er den største, og at han har været det så længe. Så har man bare et blik, som ingen andre har«.

Mads: »Han har også en ydmyghed, som ingen andre har. Han bliver ved med at lytte til andre og bliver ved med at ville lære. CJ fortalte, at de havde haft en session med Adele, hvor Max Martin havde siddet og spillet på sit skæg! Det er det, jeg synes er sejt«.

Mette: »Fra et sangskriverperspektiv er han bare et mastermind. Det rent tekniske i sangskrivningen og kompositionerne kan man blive ved med at være in awe over, at han er så god til.«

Har I tænkt over, hvad I ville have gjort, hvis han kom med et forslag, I slet ikke brød jer om?
Mads: »Han kom faktisk med et forslag om sådan et rapstykke i midten, og det kunne jeg ikke lide. Hvis det hele havde været lort, så ved jeg sgu ikke, hvad vi havde gjort«. 

Mette: »Han kan jo også lave noget lort. Men altså, jeg havde måske tænkt en ekstra gang over det«.

Da jeg hørte ‘What We Do’, lød den som et brud i forhold til jeres tidligere sange. Musikalsk er den meget lys. Er der en ny musikalsk retning i vente?
Mads: »Der er klart en anden lyd i produktionerne. Teksterne er meget i samme area som altid – en grundlæggende melankoli over at leve livet – men i forhold til lyden er det et skift, og det kommer til at være gennemgående. Lige ‘What We Do’ handler om at være begyndende voksen og stadig ikke kunne være til stede i, at alle ens venner får børn og har det pissegodt, og vi går rundt og har det ad helvede til og drikker alt for mange øl. Der er en sorg i det. Vi har forsøgt at skabe en kontrast i sangen ved, at den musikalsk er lys i sin energi«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mette: »Sangen har flere melankolske elementer, end man lige tror, når man bare lige hører den. Den har det der aspekt af at være sørgmodig over at føle, at ens venner kan forsvinde lidt i den her tid«.

Mads: »Jeg tror, det er en meget klassisk coming-of-age-situation«.

Hvad skal der ske for Off Bloom i resten af 2020?
Mette: »Vi udgiver pladen til efteråret, og inden da kommer der et par singler. Forhåbentlig skal vi så ud og spille nogle få koncerter. Det er jo drømmen. Men der er jo alt muligt underligt…«

Mads: »Det klassiske Covid-19«.

Mette: »Men jeg glæder mig simpelthen så meget til at udgive pladen, og selv om der ikke er så mange, der lytter til fulde album, så håber jeg virkelig, nogen der vil lytte fra ende til anden«.

Mads: »Til dem der reelt er interesseret i musik, er der virkelig noget at hente«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af