Tre af R. Kellys håndlangere anklaget for at true og intimidere vidner med chikane, bestikkelse og brandstiftelse

Tre af R. Kellys håndlangere anklaget for at true og intimidere vidner med chikane, bestikkelse og brandstiftelse
R. Kelly til New York Fashion Week i 2015. (Foto: Michael Loccisano/Getty Images)

Der har længe været spekulationer om, at R. Kelly måtte have haft nogle mennesker omkring sig, der hjalp ham med at holde den seksuelle udnyttelse af en række kvinder hemmelig gennem årene. Den mistanke har nu noget mere konkret at læne sig op ad.

Tre mænd fra R. Kellys indercirkel er nu anklaget for at true og intimidere vidner i sagen mod sangeren, har advokatkontoret for det østlige distrikt af New York meddelt.

En af mændene beskriver sig selv som en langvarig ven af R. Kelly. Han er anklaget for at bestikke et vidne og have tilbudt en halv million dollars for, at vidnet ikke skulle samarbejde med myndighederne. De andre to mænd er en (ifølge eget udsagn) tidligere manager og en slægtning til sangerens publicist.

De to sidstnævnte anklagede har – ifølge anklagerne – henholdsvis afpresset et vidne med seksuelle fotografier for at få hende til at stoppe med at vidne og sat ild til et andet vidnes bil.

R. Kelly er anklaget for en lang række forbrydelser – blandt andet børnepornografi, overgreb, køb af sex af en mindreårig og seksuelle krænkelser. I alt er der over 30 sigtelser. Han er nægtet kaution, efter at mennesker fra hans indercirkel har overrakt 20 bånd med sexoptagelser til politiet. Men andre folk fra miljøet omkring sangeren prøver åbenbart (ifølge anklagerne) altså fortsat at beskytte ham.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af