Kanye West afslører sin storstilede plan for en musikbranche-revolution i nyt interview

Kanye West afslører sin storstilede plan for en musikbranche-revolution i nyt interview
Kanye West.

Kanye West og store armbevægelser: Nævn en mere ikonisk duo.

Rapperen har alle dage villet genskabe verden efter sine egne ideer, og nu er seneste nyt på West-fronten, at han simpelthen vil omvælte hele musikbranchen. I et nyt interview hos Billboard forklarer Kanye således, at han vil »gentænke musikbranchen« og sørge for, at alle musikere ejer rettighederne til deres egen musik.

Det gælder også ærkefjenden (eller en af ærkefjenderne) Taylor Swift, fortæller han: »Alle artister er nødt til at være frie og eje deres egne rettigheder. Taylor Swift fortjener det, ligesom alle andre gør«, lyder det fra Kanye.

Interviewet kommer i kølvandet på en længere Twitter-kampagne fra rapperen, hvor han angriber musikindustrien generelt og sit eget label Universal specifikt. Hans primære anke er, at næsten alle kontrakter i musikindustrien fastslår, at det i sidste ende er pladeselskabet, der ejer musikernes master recordings eller masters – altså selve musikindspilningerne.

Kanye Wests har mange argumenter – og mange af dem er lidt komplekse – men grundlæggende er hans holdning, at de kontrakter, de fleste kunstnere er underlagt, stammer fra en tid, hvor man solgte cd’er og vinyler. Og at de derfor er forældede.

»Det går ikke, at vi har opfundet streaming, men ikke designet en ny metode for betaling og ejerskab, der gavner alle«, udtaler West blandt andet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af