Premiere: Gangers poetiske popmusik er både sårbar og standhaftig på ‘Styrke’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gangers progressive artpop imponerede os stort på debuten ‘Mørk’ fra 2019, der var første led i en albumtrilogi. Vi skal heldigvis kun vente en lille måned på efterfølgeren: 2. oktober udkommer ‘Tro’, og nu er singlen ‘Styrke’ landet med en tilhørende musikvideo.

Lyrikken på nummeret er abstrakt. Man kan nok få lange diskussioner til at gå med, hvad det betyder, når Mille Mejer Djernæs Christensen synger: »Jeg fletter mig ind i dig / bas-bunden / og som en / en æggende mor-mor«. Modsat er musikken let at tage at føle på.

Christensens rolige vokaler lyder dels standhaftige og kontrollerede, dels melankolske og sårbare. En spændende kontrast opstår her, idet Ninna Lundbergs stemme er mere ængstelig.

Gangers Thomas Bach Skaarup udtaler følgende til Soundvenue om sangens tilblivelse:
»’Styrke’ blev skrevet på Kreta i januar, hvor hele bandet tog ned i selskab med Niels Christian Sommer (Summers) for at arbejde på de sidste sange til vores kommende album, ‘Tro’. Jeg skrev melodien om natten, hvor alle var gået i seng efter en lang dag med uso og grillede svampe hos vores lokale kok Mixhailis. Dagen efter var der få, der troede på potentialet i melodien, men det endte med at blive en af vores favoritter på albummet – ikke mindst på grund af Ninna og Milles fantastiske vokaler. Jeg har instrueret videoen, der er lavet i samarbejde med fotografen Andreas Omvik«.

Det stærke nummer kan formentlig høres i morgen lørdag, hvor Ganger spiller to koncerter i Store Vega. De har førnævnte Summers med som support, og der er stadig ledige billetter til den første af koncerterne.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af