P3 Guld: Årets optrædener rangeret fra god til genial

At bedømme P3 Guld er et ’two person job’, så vi har fået vores to anmeldere Niels Jul Bruun og Sofie Kock Aukdal til at diskutere og rangere de otte musikalske indslag til årets show. Niveauet var højt hele vejen igennem i Musikkens Hus i Aalborg, men nogle optrædener stod bare lige lidt mere skarpt end de andre.
Kesi og Hans Philip til P3 Guld. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

8. Kesi & Hans Philip ‘Juno 18’ + ‘Blå himmel’

Sofie: »Den her optræden var på en måde kropsliggørelsen af 2020-mottoet ‘Sammen hver for sig’«.

Niels: »Haha, ja! Det var filmet på en helt skør måde, så man ikke så dem sammen før til allersidst – det gav en vildt underlig vibe. Jeg kunne ikke fokusere på, om det var en god optræden, fordi jeg var så optaget af at forstå, hvad der foregik. Men det lød jo godt? Jeg synes, Hans Philips intro ved skrivebords-setuppet var meget fin og anderledes. ‘Blå Himmel’ må nærmest være Årets Uundgåelige på P3, så den skulle selvfølgelig med«.

Sofie: »Det lød jo fint, men jeg synes også, at det underlige sceneshow stjal opmærksomheden. Point for ideen, men udførslen haltede«.

Clara til P3 Guld. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

7. Clara ‘Girl Like You’ + ‘Bad For Me’

Sofie: »Der var altså noget med Claras vokal, der ikke rigtig spillede. Hun er jo en rigtig stærk sanger, og det var modigt at have så mange a cappella-passager, som hun havde. Men de virkede lidt skrøbelige, og man mistede den musikalske orientering«.

Niels: »Hun kastede sig ud i en koreografi og et show med selvlysende maling og alt muligt, men det virkede lidt stift, og som om det gik ud over hendes vokal. Men hun har masser af power, må man sige!«

Sofie: »Bestemt. Jeg tager hatten af for, at Clara altid er én stor energiudladning, når hun optræder«.

Joyce til P3 Guld. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

6. Joyce ‘Åh nej chefen ringer’

Niels: »Okay, vild nok selvironisk intro med Poul Krebs/chefen, der er sur over, at albummet ikke streamer«.

Sofie: »Ja, det var virkelig skørt! Men jeg må sige, at jeg havde troet, Joyce ville lægge hele showet ned med smadderenergi. Der var tværtimod en lidt mere ulykkelig, ængstelig energi på scenen. Uventet, men også interessant«.

Niels: »De dyrker jo også den der lidt nedtrykte stil, som de spillede på her. Men det er rigtigt, at de er blevet kendt for en særlig rå energi, som ikke helt kom frem her. Men altså, jeg kan sgu godt lide dem, og det var fedt med et ægte rockband til P3 Guld«.

Suspekt og Anne Linnet til P3 Guld. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

5. Suspekt feat. Anne Linnet ‘Lykken kommer’

Sofie: »Suspekt eller … Nik og Jay?«

Niels: »Haha, ja – det var en corny udgave af Suspekt, der virkelig var oppe på den store klinge. Det var måske lidt storladent, men jeg synes sgu, den sad meget godt. Når man allierer sig med Anne Linnet (sindssyg gæst i øvrigt), er det nok lidt den vej, det går«.

Sofie: »Anne Linnet har noget over sig, der gør, at jeg tror på hvert eneste ord, hun synger. Og det gjorde jeg også der. Samtidig blev der leget lidt med kameravinkler, og halvdelen af deres optræden så man ovenfra. Det spillede«.

Ganger til P3 Guld. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

4. Ganger ‘Pumper mama’ + ‘Bye bye’

Niels: »De vandt både P3 Talentet og så også den uofficielle pris for aftenens største diskokugle«.

Sofie: »Ganger er virkelig et spændende band, der blander syrede elementer med noget mere poppet. Det gjorde de også til deres optræden, og der var virkelig nogle smukke øjeblikke undervejs – for eksempel a cappella-koret på ‘Pumper mama’ foran den gigantiske discokugle. Men det lidt outrerede intermezzo med koreografi og lysshow synes jeg måske kom til at stikke lidt ud i de stive award show-rammer. Eller hvad?«

Niels: »Superskarpe og smukke korarrangementer, ja. Jeg er virkelig glad for Gangers seneste album, men deres meget specielle og kompromisløse univers er jo ikke sådan et, man bare lige kan træde ind i i fem minutters tid. Så jo, det stak måske lidt ud. Men var virkelig flot«.

Tessa til P3 Guld. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

3. Tessa ‘Så’n der’

Sofie: »Øv! Et kiks i tv-transmitteringen gjorde, at man missede starten af showet, og hvad der ellers lød som en ret vild intro fra Tessa. Desværre«.

Niels: »Det var en lidt uheldig start, men ellers fik hun da virkelig skudt festen i gang. Det var fuld attitude og næsten sådan en lidt SM-agtig scenografi. Hun er jo bare en super solid rapper altså. Og kæmpe skud ud til Tessas far for rose-stuntet!«.

Sofie: »Hendes optræden demonstrerede vildt godt kombinationen af hendes solide håndværk og så det, at hun bare er sygt grineren og tør tage nogle chancer med det, der er uden om musikken«.

Jada til P3 Guld. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

2. Jada ‘On Me’

Niels: »Aftenens store vinder slutter også showet af«.

Sofie: »Ja, for søren. Jada sluttede af på toppen af et gigantisk stillads, måske som skud ud til Beyoncés legendariske Coachella-optræden i 2018, og som altid var det imponerende. Det eneste, man savnede, var pyroteknik! Men altså, den der helt særligt følelse og forbindelse, som Jada skaber hos sit publikum, den kan selvsagt ikke rigtig skabes til et show som P3 Guld. Den skal opleves i virkeligheden«.

Niels: »Ja, helt klart. Men jeg synes, det var en stærk performance, og hun er jo uden tvivl en af landets bedste live-kunstnere og det eneste rigtige valg som afslutning på aftenen«.

Artigeardit til P3 Guld. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

1. Artigeardit ‘Den værste’ + ‘Elvis’ (feat. Carmon)

Sofie: »10/10 for outfittet med sokker i klipklapper!«

Niels: »Et outfit som passede ret godt til en casual version af ‘Den værste’, som han slap rigtig godt fra. Og så brændte Ardit (i et nyt outfit) og Carmon virkelig igennem på ‘Elvis’ med gunshots og røg og det hele. Det er svært at fornemme sådan nogle højenergiske optrædener til prisuddelinger gennem skærmen, men de gik virkelig hårdt ind! Jeg ville gerne have siddet i salen, da beatet til ‘Elvis’ droppede«.

Sofie: »Ja, jeg er virkelig imponeret. Det var en total kølig optræden, og man kunne faktisk mærke en ægte sceneenergi gennem fjerneren! Jeg synes næsten, man sad lidt tilbage med en følelse af ærefrygt – virkelig sejt«.

Niels: »Ardits vokal lød virkelig stærk. Han er gået hen og blevet en af de allermest spændende rappere, vi har«.

Sofie: »Den værste blev den bedste«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af