Aarhus-spillestedet Tape lukker

Aarhus-spillestedet Tape lukker
Modest på Tape i 2016. (Foto: Benjamin Lind Holm)

Tape lukker ved udgangen af januar 2021 – det skriver spillestedet i et opslag på Facebook. Ifølge opslaget spiller »manglende kommunal villighed til at finde en langsigtet løsning« en rolle i beslutningen.

Som et non-profit, frivilligdrevet spillested har Tape siden åbningen i 2016 haft fokus på økosystemet under mainstreamen; de eksperimenterende fællesskaber og den kreative ungdom. En ekstremt lang liste af nye, spændende navne fra Aarhus’ musikalsk muld har de seneste fire år spillet på Tapes scene.

Det er ikke Covid-19, som er årsag til lukningen, men manglende muligheder for at drive spillestedet med støtte fra det offentlige.

»Vores frivillighed har været båret af et ønske om at gøre en forskel og være til gavn for andre, men frivillighed er båret af passion, en uregerlig energi og tro på det man kæmper for, og der har vi hver og én lidt et stort slag og mærket en udbrændthed, der gør, at vi må at stoppe, inden vi bliver en dårligere udgave af os selv. Både overfor foreningsarbejdet, for byen, for kunsten og overfor vores nærmeste«, skriver Tapes ledelse på Facebook.

Her skriver ledelsen også, hvordan det grundet manglende støttesystemer ikke har været muligt at professionalisere Tapes virke. Og hvordan et håb om en status som regionalt spillested gik i vasken.

Tape åbnede i 2016 i Mejlgade 53, hvilket var Musikcaféens gamle lokaler.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af