R’n’b i fokus: Her er 10 stærke nye navne, der dominerer feltet lige nu

Hvem er med til at definere r’n’b i nutidens musikalske landskab? Her er 10 internationale kunstnere, du skal tjekke ud.
R’n’b i fokus: Her er 10 stærke nye navne, der dominerer feltet lige nu
Giveon. (Foto: Epic Records)

Lige nu befinder vi os i en tid, hvor r’n’b’ens fundament let kan maskeres af et væld af andre genrer – eller overskygges af hiphoppens indflydelse.

Her sætter vi fokus på de nye kunstnere, som holder den klassiske r’n’b-fane højt, men samtidig inkorporer forskellige elementer i musikken, hvilket gør dem højaktuelle i forhold til lyden af både nutiden og fremtidens r’n’b. 

Her er vores bud på ti af de stærkeste nye navne, der dominerer r’n’b anno 2020 og har potentiale til at blive afgørende for genren fremadrettet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Summer Walker

Indbegrebet af ægte r’n’b kan findes i Summer Walker. Med udgivelsen af ​​sin officielle 2019-debut ’Over It’ markerede hun den største streaminguge for et r’n’b-album af en kvindelig kunstner – nogensinde.

Hendes force ligger i at formidle genren i traditionel rå stil med numre som ’Playing Games’, ’Come Thru’ og ’Body’, der alle hylder r’n’b-tracks fra 90’erne.

Dog er Walker mindst lige så stærk, når hun bramfrit tillader de direkte budskaber om kærlighed og den ledsagende usikkerhed at udfolde sig over simple produktioner – dén stil finder man blandt andet på tidligere ep’er som ’Last Day of Summer’ og ’Clear’.

Hør mere på Spotify HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Ari Lennox

Ari Lennox har ikke kun sat sit aftryk som den eneste kvindelige kunstner i Dreamville-klanen, der har J.Cole som anfører. Ud over at bidrage til ’Revenge of the Dreamers’-udgivelserne med numre som ’Got Me’ og ’Bussit’ fik Lennox og hendes neo soul-inspirerede vokal sit helt eget gennembrud med debutalbummet ’Shea Butter Baby’ i 2019.

Hendes nuancerede, men eksplicitte – og indimellem lyrisk grafiske – tilgang til tilsyneladende overfladiske følelser og situationer gør, at Lennox befinder sig i det øverste lag af r’n’b-talentsfæren, og med den nye single ’Chocolate Pomegranate’ kan man håbe, at der ikke er lange udsigter til en efterfølger til sidste års album.

Hør mere på Spotify HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Leven Kali

Multitalentet Leven Kali beviser med hver eneste udgivelse, hvor bredtfavnende hans musik er. Som producer, sanger og sangskriver udvikler han sin egen futuristiske, groovy og funky soullyd, men på den anden side kan han skrue tempoet helt i bund med intime ballader i klassisk r’n’b-forstand, der kanaliserer de ømme øjeblikke.

Hans to album ’Leven Kali: Lowtide’ og ’Hightide’ byder også på duetter med The Internets Syd og Ty Dolla Sign. Der kun er én vej for det unge talent, og det er fremad.

Hør mere på Spotify HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Snoh Aalegra

Svensk-iranske Snoh Aalegra fik et vildt co-sign, inden karrieren for alvor tog fat. Hun blev nemlig opdaget af selveste Prince, hvilket blev det afgørende vendingspunkt. Den 33-årige kunstner har brugt år på at perfektionere en stilistisk balance, der er endt ud i termen cinematisk soul, som er betegnelsen af hendes egen lyd samt den tematik, der har dikteret hendes to album ’Feels’ og ’Ugh, Those Feels Again’.

Hendes musik lyder som en moderne udgave af Brandy og Sade, og hun har hidtil skabt en rimelig stabil liste af samarbejdspartnere som Logic, Vince Staples, James Fauntleroy og senest Pharrell Williams.

Hør mere på Spotify HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Brent Faiyaz

Siden 2013 har Brent Faiyaz udgivet musik selvstændigt. Han medvirker også i sideprojektet Sonder, hvor han står i spidsen og har de to producere Dpat og Atu lige bag sig – hans hyppige samarbejdspartnere.

Faiyaz har en ubesværet stemme, der ikke kun indkapsler en unik r’n’b-lyd som hans hook på den Grammy-nominerede 2016-single ‘Crew’ med GoldLink og Shy Glizzy – fra afskallede ballader til nostalgisk hiphop-bounce er han en flersidet kunstner, der lige så flittigt spytter bars.

Albummet ’Fuck the World’ udkom tidligere i år, og her bliver det kølige ydre cementeret. Hans fortællinger om sex og at knuse hjerter uden anger er midtpunktet, mens han også cirkulerer omkring emner som selvkærlighed, maskulinitet samt bagsiden af medaljen.

Hør mere på Spotify HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Lolo Zouaï

Lolo Zouaï er fransk-født, har algeriske rødder, er opvokset i San Fransisco og bor nu i New York. Hun synger på fransk og engelsk – og blander tit de to. Ved at inddrage lyde fra de forskellige steder i verden, hun har boet, er hendes musik en smeltedigel.

Hendes fusion af pophooks, r’n’b-vokal og hiphop-trapbeats er også årsagen til, at hendes 2019-debutalbum ‘High High to Lows Lows’ fik stor anerkendelse.

Zouaï har også været med til at skrive den Grammy-vindende H.E.R-sang ’Still Down’, og i 2020 har hun søgt en ny lyd, der tager hende ned i tempo med de organiske singler ’It’s My Fault’, ’Alone With You’ og ’Beautiful Lies (Cold)’. 

Hør mere på Spotify HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Giveon

Der er en vis tyngde i Giveons bløde baryton-klang, der går lige i sjælen.

Han gæstede (til Drakes fordel) den canadiske superstjernes ’Chicago Freestyle’ fra ‘Dark Lane Demo Tapes’, hvilket i høj grad gav Giveon en tilpas mængde opmærksomhed, før dette års debut-ep ’Take Time’ ankom. Her fæstnede han sin sande ekspertise; at få melodier om et knust hjerte til at lyde smukke.

En kunstner som Giveon giver (bogstaveligt talt) dybde til et til tider monotomt r’n’b-segment, og man skulle ikke vente længe, før man igen hørte nyt fra ham. Hans anden ep ’When It’s All Said And Done’ er netop udkommet, hvor Snoh Aalegra gæster. 

Hør mere på Spotify HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Kaash Paige

Kaash Paiges fornavn er et akronym for ’Kill All Arrogance Stop Hatred’, og lyden af det nye årtusindes r’n’b og hiphop står især fast i hendes musik med diverse referencer.

Tracket ’Frank Ocean’ er en hyldest, og på singlen ’Sobriety’ refererer Kaash Paige The Weeknds ’Wicked Games’. Hendes største hit, ’Love Songs’ fra hendes debut-ep ’Parked Car Convos’, har samme ånd som ’Power Trip’; et 2013-nummer af J. Cole. Sidstnævnte sikrede Paiges fremgang, da det gik viralt på TikTok.

Hendes helt friske debutalbum ’Teenage Fever’ forbliver tro mod titlen, mens det har flere af lag af den kun 19-åriges forhold til kærlighed, depression og angst. 

Hør mere på Spotify HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Ama Lou

Denne 22-årige sanger fra London har et smalt bagkatalog med kun to små ep-udspil, ’DDD’ og ’Ama, Who?’, men det ændrer ikke på det massive talent og potentiale, hun besidder. Kreativt og musikalsk.

Ud over at instruere sine egne musikvideoer skriver Ama Lou også nogle ekstremt ekspressive og unikke tekster. Hun har ligeledes en baggrund i klassisk musik og er vokalmæssigt trænet fra en helt ung alder – og det kan høres på den kontrol, hun demonstrerer i sin lyd.

Ligesom landsmanden Jorja Smith blev Ama Lou hurtigt opdaget af Drake (eller nogle af hans folk), som købte hendes merch tilbage i 2018. Sidste år fik hun en kontrakt med pladeselskabet Interscope i hus, og lige nu arbejder hun benhårdt (med hendes sociale medier som bevis) på næste projekt. 

Hør mere på Spotify HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Baby Rose

Hvis du sætter dig ned og tager et lyt til Baby Rose, vil du med garanti blive transporteret til en anden tid. Atlanta-kunstneren Jasmine Rose Wilson har nemlig en sjælden stemme, og integreret i hendes dybe register er både jazz, soul og blues, der henleder tankerne mod Nina Simone og Sarah Vaughan, som ovenikøbet er to af hendes forbilleder.

Sidste år udkom hendes debutalbum ’To Myself’; et narrativ ført an af blide serenader, der afspejler smertefulde lyster drevet af en gammel flamme og mistet kærlighed.

Hør mere på Spotify HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af