Cardi B skal i retten på grund af et »stødende, ydmygende og provokerende« albumcover

Cardi B skal i retten på grund af et »stødende, ydmygende og provokerende« albumcover
Cardi B. (Foto: Jora Frantzis)

Cardi B har storhittet i 2020 med den populære ‘WAP’-musikvideo, men nu står hun også over for en retssag, der rækker tilbage til starten af hendes karriere.

Modellen Kevin Brophy Jr. sagsøger nemlig rapperen for uretmæssigt at have brugt hans udseende på »en misvisende, stødende, ydmygende og provokerende seksuel måde« til at skyde sin karriere i gang.

Coveret til mixtapet ‘Gangsta Bitch Music Vol. 1’ fra 2016 forestiller således Cardi B, som får oralsex af en mand, der har ryggen til. Og hele denne ryg er altså dækket af en tatovering, som er magen til Kevin Brophys.

Cardi B har ifølge The Hollywood Reporter argumenteret for, at billedet falder under begrebet ‘tranformatiive fair use‘, idet tatoveringen, som ligner Brophys, er blevet kreativt behandlet. Det har byretsdommer Cormac Carney imidlertid afvist.

Carney peger på et vidneudsagn fra en mand ved navn Timm Gordon, som i sin tid designede albumcoveret på bestilling ud fra nogle få billeder, han var blevet givet. Efter første skitse blev han bedt om at finde en ny tatovering til manden på billedet, hvorfor han googlede »rygtatoveringer« og øjensynligt fandt Kevin Brophys tatovering, som han kopierede ind på mixtape-coveret.

Se coveret herunder.

Coveret på mixtapet ‘Gangsta Bitch Music Vol. 1’
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af