Roskilde Festival sætter spot på vækstlaget med digitalt koncert-initiativ

Roskilde Festival sætter spot på vækstlaget med digitalt koncert-initiativ
Greta. (Foto: PR)

Aflysningen af sidste års Roskilde Festival ramte ikke bare de tusindvis af publikummer, der havde set frem til en uge i musikkens tegn.

Særligt de mange upcoming-artister, der skulle have spillet i vækstlagsprogrammet, fik drømmen om at debutere på nogle af landets vigtigste scener knust eller sat på pause.

Men nu gør Roskilde Festival sit for at sætte spot på de nye artister. I dag lancerer festivalen koncert-app’en ‘Sounds like Roskilde’, der gennem Augmented Reality gør det muligt at opleve nogle af vækstlagskunstnerne lige der, hvor du er.

Otte navne fra vækstlagsprogrammet har hver indspillet en liveperformance, som kan afspilles via app’en i lige præcis de omgivelser, man måtte ønske – fra stuebordet til bogreolen.

Kaaliyah spiller på spisebordet via Roskilde Festivals koncert-app.

De medvirkende kunstnere er: Greta, JJ Paulo, Kaaliyah, Larry 44, Mekdes, Rune Bagge, Tuhaf og Ydegirl.

Om initiativet siger Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén: »Alle kunstnere er valgt, fordi de viste stort potentiale forud for sommeren 2020. Det potentiale blev som bekendt ikke forløst. Vi håber, at vores deltagere vil hjælpe os med til at give de nye kunstnere scenen tilbage ved at lytte til musikken, downloade app’en og dele deres koncertoplevelser med vennerne«.

Roskilde Festival har desuden udgivet et vinylbokssæt med 38 artister fra vækstlagsprogrammet, blandt andet Tessa, Ganger og Joyce.

Download koncert-app’en HER og læs mere om bokssættet HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af